Το προσφυγικό πρώτο θέμα στην συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα.

Οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ήταν τα κυρίαρχα θέματα στη συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το τετ α τετ ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο προσφυγικό και στην ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο γεύμα που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας θα απευθύνει ομιλία στην Concordia Annual Summit που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οι εργασίες της οποίας άρχισαν το μεσημέρι με την συμμετοχή 130 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Νέα Υόρκη με θέμα «Παγκόσμια ηγεσία και κοινές ευθύνες για ειρηνικές, δίκαιες και βιώσιμες κοινωνίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρο Τσίπρα στην γερμανική «Βελτ»: Έλληνες και Γερμανοί κατορθώσαμε να γιατρέψουμε πληγές

ΝΔ: Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος – Υπολογίζουν στο θάνατο των συνταξιούχων (Βίντεο)

Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα, με αρχή τον απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα»