«Παρέλαση» λαθροδιακινητών και λαθρομεταναστών έξω από τη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 56 λαθρομετανάστες μετέφεραν λαθροδιακινητές έξω από τη Θεσσαλονίκη όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν.

Οι συντονισμένες ενέργειες και η συστηματική έρευνα αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη τριών μελών συμμοριών και στην εξιχνίαση δύο περιπτώσεων παράνομης μεταφοράς 56 συνολικά αλλοδαπών, όπως μετέδωσε το thessnews.gr.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων (αλλοδαποί ηλικίας 26, 27 και 24 ετών) σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Θέρμης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό να κινείται στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος αερογέφυρας Σταυρούπολης), στο οποίο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, 26 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια ενώ συνελήφθησαν ο 27χρονος οδηγός και ο 24χρονος συνοδηγός του οχήματος.

Χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό, που οδηγούσε 28χρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ανάληψης), στο οποίο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν 30 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Απο την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί στο σύνολο τους, εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο (Νομό Έβρου) καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης η Λέσβος – «Πνίγεται» στους μετανάστες…

Αγανάκτηση από τους κατοίκους της Μόριας: Οι μετανάστες δεν σέβονται τη φιλοξενία μας

Έκρηξη οργής δημάρχου Λέσβου κατά Μουζάλα: «Κατακλυζόμαστε από προσφυγικές ροές»