Πρακτορείο ΜΙΑ: Δεν παρενέβη ο Τσίπρας για να αλλάξει ο Ζάεφ τη δήλωση «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία»

Το Σκοπιανό πρακτορείο αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα και την Αθήνα.

«Λαμβάνοντας υπόψιν όσα ειπώθηκαν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διόρθωση αποσπάσματος της συνέντευξης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ επισημαίνουμε ότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική πλευρά. Το μόνο αληθές είναι ότι μετά την αντίδραση του Τύπου για το περιεχόμενο της συνέντευξης ελέγχθηκε το περιεχόμενό της και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος απόδοση της δήλωσης του κ. Ζάεφ και για αυτό προχωρήσαμε σε άμεση διόρθωση.

Η δήλωση Ζάεφ:

Ο Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδόθηκε αρχικά, είπε στο πρακτορείο πως η “συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει ότι τα Σκόπια θα είναι η μοναδική χώρα που θα λέγεται «Μακεδονία».

«Καταλαβαίνω την αναταραχή που υπάρχει στη διασπορά σχετικά με τον προσδιορισμό “Βόρεια” στο όνομα, το οποίο δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Αλλά δεν υπάρχει άλλη χώρα “Μακεδονία” εκτός από το δική μας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι η Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι η Βουλγαρία. Αυτή είναι μόνο η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Λίγες ώρες μετά ήρθε η διόρθωση από το σκοπιανό πρακτορείο, στην οποία άλλαξε η διατύπωση.

«Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα στη Βουλγαρία και ένα στη χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί», αναφέρει η διόρθωση.

Διαβάστε, επίσης:Γ.Τσιρώνης: «Εθνική ήττα και φυγομαχία για την ελληνική κυβέρνηση αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών»