Πυρκαγιά στον Πύργο: Δόθηκε εντολή για εκκένωση στη Σαρακίνα

Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης όλης της περιοχής της Κυανής Ακτής, στη Σπιάτζα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην Σπιάτζα, στον Πύργο Ηλείας όπου προσπαθούν να αποτρέψουν τις φλόγες να πλησιάσουν στα σπίτια.  Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής, από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται να σηκωθεί και ένα καναντέρ προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση.

Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrinews.gr, σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, καθώς η φωτιά έχει μπει μέσα σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή της Σαρακίνας.

Όπως είπε ο Παναγής Δρακουλόγκωνας, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, στις 12:00, «Τέλος καλό, όλα καλά μετά από δύο δύσκολες βραδιές με ανέμους που έφταναν τα 10 μποφόρ. Είχαμε φωτιά πέριξ και εντός, συνολικά, εννέα οικισμών. Δεν κάηκαν σπίτια παρά το γεγονός ότι πολλές φορές δώσαμε τη μάχη μέσα στις αυλές των σπιτιών».

Τέλος υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλλονιά και στο Λιμνοχώρι, στη Δυτική Αχαΐα. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , ΕΡΤ, patrinews.gr

Διαβάστε, επίσης:Κραυγή αγωνίας για τους κατοίκους σε Μάνδρα και Μάτι, λόγω κακοκαιρίας