Σπύρος Ζακυνθινός: “Γνωρίζουμε όλοι ποιος υπέγραψε τη μαϊμού αναπηρία του Φλώρου”

Η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση energa- hellas power, Άρη Φλώρου από 70% σε 55%.

Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και εάν δεν υπήρχαν οι καταγγελίες για πλαστογράφηση των σχετικών πιστοποιητικών ο Αρ. Φλώρος δεν έπρεπε να αποφυλακιστεί καθώς το το άρθρο 110α του ΠΚ, όπως τροποποιήθηκε το 2015 από το Νίκο Παρασκευόπουλο, απαιτεί αναπηρία άνω του 67%.

Η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου, έγινε την περασμένη Παρασκευή και ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τον επανέλεγχο του ιατρικού φακέλου του Άρη Φλώρου από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαναπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου κατάδικου.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση» δηλώνει για την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, του 39χρονου άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa, ο διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σπύρος Ζακυνθινός.

Ο καθηγητής, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει την σπιρομέτρηση, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή δείχνοντας τον βασικό «ύποπτο» που πλαστογράφησε τις γνωματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη.

«Πήγαμε στο εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος, όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στον φάκελο που παραδόθηκε στα ΚΕΠΑ».

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήματα σχετικά με την σχέση συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με την Energa

Την ίδια ώρα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, που αποκάλυψε το «documentonews.gr». Σύμφωνα με το έγγραφο, η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυπόστατη», καθώς η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Ερωτήματα γεννά η σχέση συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με την Energa, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, «σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας documentonews, ο Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης, ανιψιός του προέδρου της ΝΔ και στενός σύμβουλός του, είχε συνεργαστεί με τον όμιλο επιχειρήσεων Energa από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2012, ενώ είχε εμπλοκή και στη δημιουργία των offshore εταιρειών του ομίλου».

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος, «το ερώτημα που προκύπτει είναι, μέχρι πού φτάνουν οι σχέσεις με την υπόθεση Energa; ‘Άραγε, είναι αυτός ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου;».