Στις 5 Οκτωβρίου, στο μεικτό δικαστήριο, η υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Η δίκη διακόπηκε για τις 5 Οκτωβρίου, λόγω του ότι ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης και του διόρισε η έδρα.

Πάντως σήμερα παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι (είναι πέντε συνολικά αλλά ο ένας διαφεύγει της σύλληψης), οι οποίοι προσερχόμενοι στο δικαστήριο αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο Αριστείδης Φλώρος, βασικός μάρτυρας στην υπόθεση.

Η πολυσέλιδη κατάθεση του κρατουμένου στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού Αριστείδη Φλώρου της Energa και πελάτη του Ζαφειρόπουλου μπορεί να λύνει πολλά από τα μυστήρια της δολοφονίας του, την ίδια ώρα όμως προκαλεί πολλά ερωτήματα για το αν τελικά αληθεύουν οι καταγγελίες του για παράλληλους εκβιασμούς, εμπλοκή γνωστών Αθηναίων δικηγόρων με φόντο τα 25 εκατ. ευρώ που βρίσκονται κλειδωμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα από τους τρεις κατηγορούμενους οι οποίοι είναι αλβανικής καταγωγής, οι δύο βρίσκονται κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, τον Νοέμβριο του 2014, κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.
Κρίθηκαν προφυλακιστέοι, επέστρεψαν στη φυλακή αλλά αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου παρά την κατάθεση του 32χρονου Μικαέλα Κάστριοτ, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε το δικηγόρο έπειτα από εντολή τους.

Ο στενός συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας μέσα στο γραφείο της οδού Ασκληπιού περιγράφει τη συγκλονιστική στιγμή που ο ποινικολόγος ξεψύχησε στα χέρια του ψελλίζοντας: «Με σκοτώσανε…». Όσο για τον Αλβανό που σήκωσε το πιστόλι και εκτέλεσε τον δικηγόρο, τα όσα καταθέτει μοιάζουν παρανοϊκά: «Άκουσα το μικρό [σ.σ.: αναφέρεται στον συνεργό του] να μου λέει να του ρίξουμε μια στο πόδι για να πάρει το μήνυμα και να κάνω γρήγορα γιατί κλειδώνει η πόρτα. Φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα στο γραφείο, τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά, όμως καθώς γύρναγα για να φύγω σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα, νομίζω, στην κοιλιά». Όλα δείχνουν ότι οι δικαστικές αρχές θα πρέπει να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση για να δουν ποιες από τις καταγγελίες αληθεύουν και να διαχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα σε μια υπόθεση που δείχνει να έχει μεγάλο βάθος.

Διαβάστε, επίσης:

Η έντονη κακοκαιρία δημιούργησε πτώσεις δέντρων και κλήσεις της Πυροσβεστικής