Συνταξιούχοι, σε απόγνωση, μηνύουν την Αχτσίογλου για τις επικουρικές

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Εργασίας και της διοίκησης του ΕΦΚΑ κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων για τις εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ που ανέρχονται σε 180.000.

Όπως καταγγέλλουν, σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπέρπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για να το εμφανίζει στους δανειστές.

Όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται απλά μόνο σε δυσλειτουργία των φορέων που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων, αλλά σε σκοπιμότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους αναμένουν την απονομή σύνταξης προκειμένου να δημιουργεί υπέρ πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το οποίο εμφανίζει και προς τους Δανειστές.

Το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στο Ενιαίο Δίκτυο, κατηγορεί τους εκπροσώπους του ότι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα πλεονάσματα με ανακριβή στοιχεία σχετικά με την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Διευκρινίζει επίσης ότι εκκαθάριση και πληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων για κύρια σύνταξη συνυπολογίζεται στη συνταξιοδοτική δαπάνη και στο τελικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ για το 2018.

Διαβάστε, επίσης:Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για το σχόλιο κατά του Μητσοτάκη