Φίλης:”δεν αποκλείω να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές. Το Μάιο θα είναι και οι αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές”

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», εξέφρασε την εκτίμηση που διατύπωσε και ο Πρωθυπουργός, πως οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν αποκλείω να γίνουν και νωρίτερα οι εκλογές. Τον Μάιο θα είναι και οι άλλες εκλογές (σ.σ. αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές). Το σίγουρο είναι πως το αργότερο θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019».

Και συνέχισε: «Το πότε θα γίνουν οι εκλογές εξαρτάται από το ξεδίπλωμα του προγραμματισμού της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, για ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Αυτά τα μέτρα ΕΝΦΙΑ, φοροαπαλλαγές κ.α- θέλουν χρόνο. Μπορεί όμως για άλλους λόγους που δεν μπορώ να προβλέψω τώρα, να γίνουν και νωρίτερα».

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε, δε, ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως δε θα ρίξει την κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Δε θέλω να σχολιάσω τί λέει, θα σχολιάσω τί θα κάνει», πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Σχετικά με το Σκοπιανό, είπε πως υπάρχει πλειοψηφία για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Και πιστεύω ότι μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο (σ.σ. αυτή η πλειοψηφία)», συμπλήρωσε.

Διαβάστε, επίσης:Άρθρο Τσίπρα στην γερμανική «Βελτ»: Έλληνες και Γερμανοί κατορθώσαμε να γιατρέψουμε πληγές