Nero#νερό: η νέα δουλειά της εικαστικού Μαριάννας Λούρμπα ταξιδεύει στο Αrezzo της Τοσκάνης

Το Nero#νερό ταξιδεύει στην Ιταλία, στις 22 Σεπτεμβρίου, για να σμίξει σε μια πολύμορφη έκθεση φωτογραφίας στα εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου “BAM του διακεκριμένου Ιταλού Καθηγητή Φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Urbino ISA, Antonio Manta (α’ Παγκόσμιο βραβείο).

Παράλληλα, θα εγκαινιαστούν 3 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας από τους καλλιτέχνες Marianna Lourba -Luca Anzalone – Paolo Pagni.

Γιατί Nero#νερό:
Μια λέξη, δύο έννοιες, δύο χρώματα….πόσο μοιάζουν και πόση αντίθεση κρύβουν!!!
Η φωτογραφία γίνεται πρόσχημα για να παρατηρήσουμε το κόσμο γύρω μας, αναζητώντας γεωμετρικές φόρμες, προοπτικές και τονικές εντάσεις.

Φυσικά και τεχνητά στοιχεία, όταν απομονώνονται από το φακό, ανασυνθέτουν ένα νέο σκηνικό αποκαλύπτοντάς μας οπτικές σε απόλυτη γεωμετρία και αρμονία με τη φαντασία, και αναπτύσσουν ένα παιχνίδι οφθαλμαπάτης μεταξύ του πραγματικού και του ιδεατού.

Στατικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής, της ζωγραφικής, όπου το λευκό, το μπλε και το μαύρο πάντα παρόν φιλοξενούν και φιλοξενούνται, συνθέτουν ένα μοτίβο φυσικής μυσταγωγίας.

Εικόνες από ταξίδια στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του φακού, παίζουν με τη γεωμετρία και την προοπτική, αποκαλύπτοντάς μας μια διαφορετική όψη της αρχιτεκτονικής και της απεραντοσύνης του γαλάζιου που αγκαλιάζει τα πάντα.

Λίγα λόγια για τη Μαριάννα Λούρμπα:

Η Μαριάννα Λούρμπα είναι δημιουργός, καλλιτέχνης εικαστικών εφαρμοσμένων τεχνών (Visual designer).

Αποφοίτησε με διάκριση από το Middlesex University, Bachelor of Arts (Hons) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο IED του Μιλάνου.

Διδάσκει ως καθηγήτρια στην σχολή Velios School of Art, συνεργάζεται ως σχεδιάστρια αντικειμένων τέχνης για το Μουσείο Μπενάκη και από το 2012 είναι Creative Director του εργαστηρίου «Apolyto Creative Spot» αναλαμβάνοντας τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση εικαστικών και αρχιτεκτονικών εφαρμογών.
Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα: Αdiakrito, (2016), Lux in Tenebris – Light in Darkness (2017), ΣΙΓΗ ΟΝΤΟΣ – Τhe Silence of Existence (2018)MCF Foundation, έχει βραβευτεί από το ίδρυμα DESTE Foundation for Contemporary Art και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Greaid Designer Lights, Αθήνα (2016), Greaid Designer Jewellery Exhibition, Αθήνα (2017), Awagami International Miniature Exhibition,Tokyo (2017), ARTBOX Projects, New York (2017), «Time Changes» Aθήνα, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2018), Singularity Now – 14th Athens Digital Arts Festival at The Athens Concert Hall (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

 

Διαβάστε, επίσης:Με την «Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη» πάει η Ελλάδα στα Όσκαρ (Βίντεο)