Άγριο περιστατικό μεταξύ Ελληνοκυπρίων γεωργών &Τούρκων στρατιωτών στη νεκρή ζώνη της Κύπρου

Οι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι οι Ελληνοκύπριοι προκαλούσαν, διότι πλησίαζαν επικίνδυνα τα δικά τους φυλάκια.

Τέσσερις Ελληνοκύπριοι γεωργοί βρίσκονταν για γεωργικές εργασίες στα χωράφια τους στη νεκρή ζώνη όταν εμφανίστηκαν στο ανάχωμα δέκα περίπου ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες.
Αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθούν τα Ηνωμένα Έθνη για να απομακρύνουν στη συνέχεια από την περιοχή τους Ελληνοκύπριους γεωργούς. Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών, φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες.
Όπως επεσήμανε ο γεωργός, η παρεμπόδιση των εργασιών τους από τους Τούρκους στρατιώτες είναι κάτι που συμβαίνει επανειλημμένα και ως εκ τούτου προτίθενται τη Δευτέρα να αποταθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα.

To πρώτο περιστατικό συνέβη γύρω στις 7:00 το πρωί. Οι ίδιοι Ελληνοκύπριοι γεωργοί αφότου απομακρύνθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, επέστρεψαν ξανά στην ίδια περιοχή εντός της νεκρής ζώνης (ΣΟΠΑΖ) γύρω στις 10:00, για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζει ότι η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γεωργοί έχουν κάθε δικαίωμα να καλλιεργούν την γη τους.

Σύμφωνα με τους ελληνοκύπριους γεωργούς η απόσταση που είχαν το πρωί από τα τουρκικά φυλάκια όταν σημειώθηκε η ένταση ήταν 230 μέτρα.

Πηγή: ant1news.gr & politis.com.cy

Διαβάστε, επίσης:Για κίνδυνο συγκρούσεων στα Βαλκάνια προειδοποιεί ο Ζ.Κ. Γιούνκερ