«Έσκισε» τους αιθέρες ο «ΖΕΥΣ»! Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου (Βίντεο)

Τις εντυπώσεις στην παρέλαση κέρδισε και φέτος η επίδειξη ακριβείας με επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου F 16, της ομάδας “Ζεύς”, πάνω από τη νέα παραλία.

Ολοκληρώνοντας την επίδειξη ο πιλότος της 115ης Πτέρυγας Μάχης, επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από το αεροσκάφος λέγοντας: «Καλημέρα Θεσσαλονίκη, Καλημέρα Μακεδονία. Το ΟΧΙ των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας, όπως αποδεικνύει και η παρουσία του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Χρόνια πολλά».

Τον πιλότο και την ομάδα “Ζευς” χαιρέτισε ο κ. Παυλόπουλος. «Κύριε επισμηναγέ, τόσον εγώ όσο και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεσθε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και, επομένως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αυτή τη φορά ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας που πραγματοποίησε την καθιερωμένη επίδειξη και προκάλεσε δέος με τους ελιγμούς του και ρίγη συγκίνησης με τα μηνύματά του από το πιλοτήριο του σκάφους ήταν ο Επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης.

Ποιος είναι ο Επισμηναγός Παπαδάκης

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα haf.gr ο Επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Παπαδάκης είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1999. Το 2005, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/ΣΜΕΤ και το 2006 στην 335Μ σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2008 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε την μαθητική παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ» στην Αθήνα

Η παρέλαση των τριών μαθητών στη Γαύδο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Συγκίνηση: Έτσι τιμούν την 28η Οκτωβρίου μαθητές Ελληνικού σχολείου στην Χιμάρα

«Αποθέωση» για την τυφλή μαθήτρια που παρήλασε στις Ράχες Στυλίδας (Εικόνες & βίντεο)