Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, λόγω ισχυρών ανέμων [vid]

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας από τη διασταύρωση της Βουρβουρού μέχρι και τη διασταύρωση της Συκιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Πλατανίτσι, καίγοντας πευκόφυτη περιοχή, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ.
Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο xalkidikinews.gr, δόθηκε εντολή από την πυροσβεστική να εκκενωθούν τα σπίτια και οι εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται από την πάνω πλευρά του δρόμου στον οικισμό Σάρτη, προς το δάσος, ενώ η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Σάρτης.

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM”», ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη. Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας», ανέφερε.

Νέα δεδομένα:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας, οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή της Σιθωνίας το πρωί έφταναν τα 8 ακόμη και 9 μποφόρ και αναμένεται να εξασθενίσουν σταδιακά από το απόγευμα. Από το πρωί ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να περιορίσουν το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς. Αυτή την ώρα επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δύο ελικόπτερα, 80 πυροσβέστες με τουλάχιστον 40 οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Την ίδια ώρα, έχει δοθεί εισήγηση εκκένωσης της κοινότητας Κάμπος προληπτικά. Στην πυρκαγιά στην περιοχή συμβάλουν από αέρος και τέσσερα καναντέρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – xalkidikinews.gr

Διαβάστε, επίσης:Η κίνηση στους αττικούς δρόμους

Ο καιρός, σήμερα, 25 Οκτωβρίου