Αποκαλύψεις στις Παρεμβάσεις: Έδωσαν επιδόματα από το «παράθυρο» σε υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ

Ρουσφέτι 500€ το μήνα με την υπογραφή των Τσακαλώτου και Δραγασάκη, φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος και σχολιαστής της εκπομπής του Blue Sky και του Άκη Παυλόπουλου “Παρεμβάσεις” Χρήστος Κώνστας το βράδυ της Τρίτης 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η υπόθεση αφορά ένα μικρό «δωράκι 500 ευρώ τον μήνα» σε όσους το δικαιούνται στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε 3.000 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομίας, της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου…

Συγκεκριμένα, ενώ η κοινή γνώμη πίστευε πως η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – αργά την περασμένη Τετάρτη το βράδυ – είχε ως αντικείμενο τη δεινή κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και την καταβαράθρωση των ελληνικών αξιογράφων, ενώ από τα κυβερνητικά χαλκεία εκτόξευαν… πομφόλυγες… περί «κερδοσκοπικής επίθεσης» στο Χρηματιστήριο και άλλα φληναφήματα, στην πραγματικότητα οι κ. Τσακαλώτος και Δραγασάκης συζητούσαν μόνο για την «εξυπηρέτηση» των «δικών» τους παιδιών και υπαλλήλων.

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, στη Βουλή, συζητούσαν το σχέδιο νόμου του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων», την «Προσαρµογή της Ελληνικής Νοµοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2016/2258 και λοιπές διατάξεις».

Εκεί στις λοιπές διατάξεις υπήρχε και το άρθρο 45 που προέβλεπε ότι όσοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών -αυτοί που προσελήφθησαν από το 2011 και μετά- δεν εισέπρατταν το ειδικό επίδομα («προσωπική διαφορά» το ονομάζουν) που μόνο οι υπάλληλοι του υπουργείου δικαιούνται, από τον Σεπτέμβριο του 2018 το δικαιούνται κανονικά!

Πρόκειται για ένα επίδομα της τάξης των 500 ευρώ μηνιαίως (!) το οποίο είχε χωρίσει τους υπαλλήλους του υπουργείου σε δύο υπαλλήλους α’ και β’ κατηγορίας.
Με το άρθρο 45 που τελικά ψηφίστηκε από τη Βουλή επέρχεται η περιβόητη μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο στο υπουργείο, αλλά και στα εποπτευόμενα από αυτό Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς και στο διοικητικό προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!

Με απλά λόγια, όσοι υπάλληλοι του υπουργείου έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την 1.11.2011 έως και την ημερομηνία δημοσίευσης του κατατεθέντος σ/ν σε ΦΕΚ, εξομοιώνονται με όσους υπηρετούσαν στο υπουργείο Οικονομικών πριν από την ανωτέρω ημερομηνία.

Ο κ. Κώνστας έφερε στην δημοσιότητα και το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο το παρουσίασε στην εκπομπή και μπορείτε να το δείτε και παρακάτω:

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα όσα ειπώθηκαν για το θέμα στην εκπομπή Παρεμβάσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς θα χτίσετε το αφορολόγητο -τί συμβαίνει με κάρτες και αποδείξεις

Χρεωστικές κάρτες: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των ανέπαφων συναλλαγών

Λιάκος:«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν την τεχνογνωσία και τα μέσα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις»