Βέλγιο: Έκρηξη και πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο Bénéchim, στο Lessines

Διαρροή χημικών ουσιών προκάλεσε μια έκρηξη που σημειώθηκε σε μονάδα της εταιρείας Vynona, στην επαρχία της Λιμβουργίας στο Βέλγιο.

Έκρηξη που ακολούθησε πυρκαγιά σημειώθηκε στο χημικό εργοστάσιο Bénéchim στο Lessines. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά (έχει συμβεί ξανά το 2012 και το 2017) που η περιοχή κατακλύζεται από σύννεφο αερίων. Η διαρροή χημικών ουσιών το 2012 μετά από σχολαστικές αναλύσεις και ελέγχους της ατμόσφαιρας δεν είχαν επιφέρει προβλήματα στους κατοίκους.

Η τωρινή έκρηξη, δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι τοξική. Οι πυροσβέστες, βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία επιπλέον απομάκρυνσης τοξικών και μη τοξικών προϊόντων για την εκκένωση των πιο επικίνδυνων προϊόντων και την αποφυγή οποιασδήποτε νέας έκρηξης. Οι διασώστες έχουν ήδη εμβολιαστεί με τολουόλιο, έναν υδρογονάνθρακα που χρησιμοποιείται ως διαλύτης και ένα συστατικό των φαρμάκων.

Το προσωπικό της εταιρείας περίπου 50 ατόμων παραμένει ακόμα μακριά από τα κτίρια. Η διοίκηση της εταιρείας εξακολουθεί να μην είναι προσβάσιμη. Δεδομένου ότι το κεντρικό κτίριο είναι τόσο παλιό, δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές εάν σχεδιάζεται ένα προσωρινό κλείσιμο της εταιρείας.

Σύμφωνα με αναφορές, ένα σύννεφο αερίων εμφανίστηκε πάνω από το κτήριο, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους αέρια έχουν διαρρεύσει.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να μην ανοίγουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Μετάφραση: Έπη Τρίμη

Διαβάστε, επίσης:Ξεπέρασαν τους 1400 οι νεκροί από την θεομηνία στην Ινδονησία (Εικόνες)