Βρέθηκε ζωντανός αλλά καταπονημένος ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια

Μεγάλες οι καταστροφές σε Κορινθία και Αργολίδα. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα (Κορινθία - Αργολίδα - Βόρεια Εύβοια) κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ βρέθηκε ο ένας απ’ τους 3 αγνοούμενους στην Εύβοια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για τον 27χρονο νεαρό που αγνοούνταν από την κακοκαιρία στο Μαντούδι και έπληξε την περιοχή από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το όχημα στο οποίο επέβαινε βρέθηκε σε ρέμα στο 2ο χλμ στον δρόμο μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και μια γυναίκα, η οποία βρέθηκε ζωντανή πάνω σε ένα δέντρο.

Ο νεαρός βρέθηκε όρθιος, εξαντλημένος, από πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ, παραπλεύρως του ποταμού μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, επιβεβαίωσε ότι ο άντρας βρέθηκε ζωντανός. Δυστυχώς, όμως, οι δύο ηλικιωμένοι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Σπίτια στο Μαντούδι πλημμύρισαν και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευθούν. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια. Ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις απειλητικές δεν άφηνε τίποτα στο πέρασμά του.
Να σημειωθεί πως η στάθμη του νερού έχει αρχίσει να κατεβαίνει στο Μαντούδι, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια, επιχειρήσεις. Δρόμος υπέστη καθίζηση, αλλού έχουν δημιουργηθεί ποτάμια κι αλλού λίμνες θυμίζοντας βιβλική καταστροφή. 

Διαβάστε, επίσης: Ο καιρός, σήμερα 1η Οκτωβρίου