«Δυνητικά καταστροφικός» κυκλώνας απειλεί το Μεξικό (Εικόνες και βίντεο)

Ο κυκλώνας Ουίλα, που κατευθύνεται προς το βορειοδυτικό Μεξικό από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ενισχύθηκε σήμερα φθάνοντας στην κατηγορία 5, τη μεγαλύτερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

“Οι σφοδρότεροι άνεμοι ανέρχονται σε σχεδόν 260 χλμ/ώρα με πολύ ισχυρές ριπές ανέμου. Η Ουίλα είναι ένας κυκλώνας κατηγορίας 5 που θα εξελιχθεί σε “εξαιρετικά δυνατό” κυκλώνα, ανακοίνωσε το NHC στο τελευταίο δελτίο του.

Δορυφόροι δείχνουν το τεράστιο μέγεθος του κυκλώνα

Στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας), ο κυκλώνας βρισκόταν σε απόσταση 280 χιλιομέτρων από τις νήσους Μαρίας και σε απόσταση 215 χιλιομέτρων από το ακρωτήριο Κοριέντες, στα ανοικτά των βoρείων ακτών του Μεξικού, και κινείτο με ταχύτητα 10 χλμ/ώρα, διευκρίνισε το αμερικανικό μετεωρολογικό ινστιτούτο.

Ο κυκλώνας Ουίλα θα φθάσει στις μεξικανικές ακτές “το απόγευμα ή τη νύχτα της Τρίτης”, συμπληρώνεται στο δελτίο.

Σε ανάρτηση του στο twitter το NHC γράφει ότι ο κυκλώνας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 5, κινείτε με 160 μίλια την ώρα, κάνοντας τον Ουίλα “δυνητικά καταστροφικό” για το Μεξικό, προειδοποιώντας το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεξικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (SMM), ο κυκλώνας θα πλήξει τις νότιες περιοχές της πολιτείας Σιναλόα (κεντροδυτικά), στα σύνορα με την πολιτεία Ναγιαρίτ.

Στις παράκτιες περιοχές τριών πολιτειών, της Σιναλόα, του Χαλίσκο και της Ναγιαρίτ, τα σχολεία έκλεισαν σήμερα και οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το NHC, ο κυκλώνας ενδέχεται να ενισχυθεί σήμερα προτού εξασθενήσει την Τρίτη. Ωστόσο, θα παραμείνει “ένας ισχυρός τυφώνας, εξαιρετικά επικίνδυνος τη στιγμή που θα φθάσει στις ακτές του Μεξικού” διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι φαίνεται ο τυφώνας Μάικλ από το διάστημα

Νέος υπερτυφώνας απειλεί Ταϊβάν και Ιαπωνία – Εκπληκτικές εικόνες από το διάστημα

«Γεννήθηκε» υπερτυφώνας-τέρας στον Ειρηνικό που μπορεί να γίνει ο ισχυρότερος του έτους