Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή Μπουτάρη για κακούργημα

Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012, μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η πρόταση της εισαγγελέως έχει να κάνει με διπλές αμοιβές που εισέπραττε ο πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης. Ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορείται ότι, ως πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, ενέχεται και στην παράνοµη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης στους δύο υπαλλήλους.

Έτσι, η αντιεισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 7 κατηγορούμενοι (τα μέλη του ΔΣ την περίοδο 2011-2014) για κακουργηματική απιστία από κοινού σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

Ειδικότερα, ο κ. Εϊπίδης ως διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έλαβε συνολικές αμοιβές 284.395 ευρώ αντί 165.625 ευρώ που δικαιούνταν προκαλώντας, σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα, ζημιά στο Φεστιβάλ ύψους 118.770 ευρώ.

Κατά το «Έθνος», ο Γιάννης Μπουτάρης σε υπόμνημά του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέρει απουσία επαρκών ενδείξεων ενοχής για την παραπομπή του στο δικαστήριο: «Ακόµη όμως κι αν παραγνωρίσει κανείς την παντελή έλλειψη διαχειριστικών εξουσιών στο πρόσωπό µου, ουδέποτε ενημερώθηκα αναλόγως, ώστε να σχηματίσω θετική γνώση, για κανένα ζήτημα σχετικό µε τις απολαβές που λάµβανε ο κ. Εϊπίδης κατά την περίοδο που απασχολούνταν στις δομές του Φεστιβάλ, παρά ήρθα αντιμέτωπος µε µία ήδη παγιωμένη κατάσταση η οποία ουδέποτε είχε αμφισβητηθεί τόσο από τη νοµική υπηρεσία όσο και από τις ίδιες τις ελεγκτικές Αρχές, ώστε να µου δημιουργηθεί εύλογα η πεποίθηση ότι οι ενέργειες του δ.σ. ήταν απολύτως σύννοµες».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ως πρόεδρος και τα µέλη του ∆Σ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διορίστηκαν το 2011. Ο ίδιος παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Διαβάστε, επίσης:Κυκλοφόρησε η κάρτα φίλων του Εθνικού Θεάτρου- δείτε τα προνόμια