Η Σίνεντ Ο’ Κόνορ ασπάστηκε το Ισλάμ – δείτε τί έγραψε στους θαυμαστές της

Η τραγουδίστρια ευχαρίστησε μέσω της σελίδας της του «μουσουλμάνους αδερφούς και αδερφές» που έσπευσαν να την υποδεχθούν στη θρησκεία τους με τα μηνύματά τους. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντική είναι για μένα αυτή η τρυφερότητά σας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η διάσημη Ιρλανδέζα τραγουδίστρια Σίνεντ Ο’ Κόνορ ανακοίνωσε ότι ασπάστηκε το Ισλάμ και ως εκ τούτου άλλαξε το όνομά της σε Σουχάντα Νταβίτ.

Η 51χρονη τραγουδίστρια ανήρτησε μάλιστα στο λογαριασμό της στο twitter φωτογραφίες στις οποίες φορά την παραδοσιακή τζιχάμπ καθώς και ένα βίντεο όπου ψάλλει μια πρόσκληση σε προσευχή.

«Με περηφάνια σας ανακοινώνω ότι έγινα μουσουλμάνα» ανακοίνωσε η 51χρονη στους χιλιάδες φίλους της στο Twitter, δημοσιεύοντας μάλιστα και μία φωτογραφία στην οποία η ίδια ποζάρει με χιτζάμπ, ενώ στο προφίλ της έχει αναρτήσει και στίχους από το Κοράνι, το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων.

«Πρόκειται για τη φυσική κατάληξη στο ταξίδι οποιουδήποτε ευφυή θεολόγου. Κάθε μελέτη των γραφών οδηγεί στο Ισλάμ. Κι αυτό καθιστά όλα τα άλλα ιερά βιβλία περιττά. Θα λάβω ένα καινούργιο όνομα. Στο εξής θα με αποκαλούν “Σουχάντα”» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιρλανδή τραγουδίστρια.

H Σινέντ Ο’ Κόνορ γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966 στο Γκλέναγκερι του Δουβλίνου. Οι γονείς της, Σον Ο’ Κόνορ και Μαρί Ο’ Κόνορ χώρισαν όταν η Σινέντ ήταν 8 ετών. Αυτή και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της μεγάλωσαν με τη μητέρα τους η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες της Σινέντ, τους κακοποιούσε σωματικά. Το τραγούδι της Fire on Babylon αναφέρεται στις επιπτώσεις της δικής της κακοποίησης αλλά και όλων των κακοποιημένων παιδιών. Ωστόσο η Σινέντ αποφάσισε το 1979 να ζήσει με τον πατέρα της και τη νέα του σύζυγο. Όμως ο τρόπος ζωής που ακολουθούσε την οδήγησε στο “Grianán Training Centre”, ένα κέντρο συμμόρφωσης. Εκεί αφοσιώθηκε στην ανάπτυξη της γραφής και στη μουσική. Το 1983 ο πατέρας της την έστειλε στο Newtown School όπου με την ενθάρρυνση από τον καθηγητή της, για την εκμάθηση της ιρλανδικής γλώσσας, ηχογράφησε μία επίδειξη με δύο δικά της τραγούδια. Στα μέσα του 1984 γνώρισε τον Κόλουμπ Φάρελι και μαζί δημιούργησαν ένα συγκρότημα, το Ton Ton Macoute, με την Σινέντ τραγουδίστρια. Εκείνη εγκατέλειψε το σχολείο και ακολούθησε το συγκρότημα στο Δουβλίνο. Το 1985 η μητέρα της σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και λίγο αργότερα εγκατέλειψε το συγκρότημα. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε όταν το ιρλανδικό συγκρότημα In Tua Nua ανακάλυψε τη φωνή της. Η φήμη της ανήλθε προς το τέλος της δεκαετίας του 1980 με το πρώτο της άλμπουμ, The Lion and the Cobra. Το 1990 έκανε παγκόσμια επιτυχία με το Nothing Compares 2 U. Ωστόσο το τραγούδι της αντιμετώπισε κατά καιρούς πολλές διαφωνίες ύστερα από δηλώσεις και χειρονομίες τις ίδιας, όπως η χειροτονία της ως ιερέας παρόλο που ήταν γυναίκα με Ρωμαιοκαθολικό υπόβαθρο.

Διαβάστε, επίσης:Τόνγκα: Τοπική πριγκίπισσα υποδέχτηκε τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν