Θρήνος στο μπάσκετ για το θάνατο του Μάικ Ευαγγελίτση

Τον αδόκητο θάνατο του Μίχαλ Μάρεκ ή Μάικ Ευαγγελίτση θρηνεί το ελληνικό μπάσκετ. Σε ηλικία 38 ετών, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας άφησε την τελευταία πνοή του το βράδυ της Τρίτης (9/10) από ανακοπή καρδιάς. Πρόσφατα είχε διαγνωστεί με καρκίνο κι ενώ είχε πάει σε νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας.

Ο Μίχαλ Μάρεκ γεννήθηκε στην Τσεχία το 1980. Στην Ελλάδα αγωνιζόταν ως Μιχάλης (Μάικ) Ευαγγελίτσης. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ψηλούς στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ είχε αγωνιστεί και στη Β΄ και Γ΄ Εθνική.

Στην καριέρα του αγωνίστηκε με τις εξής ομάδες: Πανελλήνιος (1988-00), Σπόρτιγκ (2000-01), Άλιμος (2001-02), Ξάνθη (2002-03), Σιάτιστα (2003-04), Πανερυθραϊκός (2004-05), Έσπερος (2005-06), ΕΑΠ (2006-07), Ίκαρος Καλλιθέας (2007-08), Μίλωνας (2008-09), Ψυχικό (2009-10), Νίκη Αμαρουσίου (2010-12), ΓΣ Χαλανδρίου (2012-13), Ερμής Πειραιά (2013-14), Πορφύρας (2014-15).

Είχε ασχοληθεί με την Hip-Hop μουσική, γνωστός με το προσωνύμιο “Mike12”, ενώ είχε και έντονη κοινωνική δράση. Ήταν από τους βασικούς συντελεστές στη διεξαγωγή του “Sport Show” το 2008, έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ επιφανών παικτών της χώρας και γνωστών καλλιτεχνών της hip-hop σκηνής, με τα έσοδα να προσφέρονται τότε στον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό “Make a Wish”.

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως προπονητής σε ακαδημίες, ενώ διοργάνωνε και το MBCE Basketball CAMP by Mike Evaggelitsis. Την φετινή σεζόν είχε αναλάβει καθήκοντα πρώτου προπονητή στο ανδρικό τμήμα του Προμηθέα Χαλανδρίου.

Οι άνθρωποι του μπάσκετ έσπευσαν να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του (άφησε πίσω του δύο κόρες), ενώ συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο ΠΣΑΚ και η ΕΣΚΑ.

Ο ΠΣΑΚ αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του: «Γιατί τόσο πόνο; Βαρύ είναι το πένθος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, για το χαμό του Μάικ Ευαγγελίτση. Ένα παιδί που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στο μπάσκετ και είχε αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, δεν είναι πια ανάμεσα μας. “Έφυγε” σε ηλικία 38 ετών από ανακοπή καρδιάς, με την ψυχή μας να “μαυρίζει” στο άκουσμα της θλιβερής είδησης. Ο ΠΣΑΚ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους του και φυσικά στα παιδάκια που προπονούσε στον Προμηθέα Χαλανδρίου. Η θλίψη είναι μεγάλη, δεν θέλουμε άλλο πόνο…».

Στη σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΣΚΑ αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της ΕΣΚΑ εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Μάικ Ευαγγελίτση, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών, γεμίζοντας θλίψη το ελληνικό μπάσκετ. Κατέκτησε με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Παίδων το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων του 1995 στην Πορτογαλία. Ως μπασκετμπολίστας αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Πανελλήνιο, Σπόρτιγκ, Χαλάνδρι και Νίκη Αμαρουσίου, ενώ αργότερα συνέχισε την καριέρα του ως προπονητής. Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε προπονητής και υπεύθυνος των ανδρικών τμημάτων του σωματείου ΓΣ Προμηθέας Χαλανδρίου. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους οικείους του και στην ομάδα του Προμηθέα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ – Πέθανε ο Κώστας Πολίτης!

FIBA για Γιαννακόπουλο: «Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του γίγαντα του μπάσκετ»