Θ. Δρίτσας: Ως Αριστερά δώσαμε πραγματική μάχη ώστε η κοινωνία να κρατηθεί όρθια

«Την περίοδο των μνημονίων ως Αριστερά δώσαμε πραγματική μάχη ώστε αυτή η κανιβαλική, μνημονιακή πολιτική να υλοποιηθεί με τρόπους ώστε να κρατηθεί η κοινωνία και η Αριστερά όρθια, αλλά δεν ήταν μια αριστερή πολιτική όταν οι ίδιοι λέμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν ήταν το δικό μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τι κάναμε αυτά τα τρία χρόνια και να το τιμήσουμε. Ήταν άθλος αυτό που κάναμε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τα οργανωτικά ζητήματα του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για τη διεξαγωγή ενός οργανωτικού συνεδρίου, στο οποίο να τεθούν τα εκκρεμή ζητήματα.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τις τοποθετήσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κυβερνητική συνεργασία και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα ξέρουμε, ατομικά ή συλλογικά, το τι σημαίνει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική; Υπάρχει ανάγκη εμβάθυνσης».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ, και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δει με συστηματικό τρόπο το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν κάτι που, όπως είπε, δεν έχει γίνει έως τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλ. Τσίπρας: «Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα έχει μέτρα, παρά μόνον αντίμετρα»

Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ: «Εμείς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν δίνουμε»

Φ. Κουβέλης: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν υπηρετεί την προοδευτική συμπόρευση