Κλείνουν την Εθνική Οδό, για 2 ώρες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής 

Από το Φλεβάρη του 2013 η "Χαλυβουργική" προχώρησε σε δυο γύρους "οικειοθελών αποχωρήσεων" - απολύσεων, σε μειώσεις μισθών, σε μια τρίμηνη διαθεσιμότητα με την ίδια πάντα δικαιολογία, ότι με αυτόν τον τρόπο θα κρατηθεί ζωντανή η εταιρεία από τις επιπτώσεις της κρίσης.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι τις 13:30 και ταυτόχρονα 15λεπτο συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού. Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως στις 26 Σεπτεμβρίου είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του εργοστασίου ενώ, το ίδιο θα πράξουν και σήμερα.

Γιατί γίνεται η εν λόγω κινητοποίηση:
Οι εργαζόμενοι, θέλουν να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στην εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.
Η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις.

Τί “ξεχείλισε το ποτήρι”:

Αυτό που επίσης “ξεχείλισε το ποτήρι” είναι το γεγονός πως η εργοδοσία των αδερφών Αγγελόπουλων, αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τους 112 από τους συνολικά 172 εργαζόμενους του εργοστασίου, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 9 Οκτώβρη και για διάστημα 10 εβδομάδων θα βγουν σε διαθεσιμότητα 85 εργαζόμενοι, ενώ άλλοι 27 εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα από 3 έως 8 εβδομάδες.

Διαβάστε, επίσης:

Η κίνηση στους αττικούς δρόμους