Λυτρωτής ο Μάνος: Έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο 90’!

Ο Ολυμπιακός «φλέρταρε» με την γκέλα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο ο Δημήτρης Μάνος ήρθε από τον πάγκο και λύτρωσε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε στο ματς στο 75’ και σκόραρε στο 90’, λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό, ο οποίος προβλημάτισε με την εικόνα του και σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες, όμως πανηγύρισε αγχωτική νίκη με 1-0 επί του ουραγού της βαθμολογίας.

Μοιραίος για τους Πειραιώτες παραλίγο να γίνει ξανά ο Γιάννης Φετφατζίδης, που αστόχησε σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 60′.

To ματς

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πάρα πολύ στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον πολύ καλά οργανωμένο Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος δεν… εμφανίστηκε στον επιθετικό τομέα, ήταν όμως ιδιαίτερα διαβασμένος και αποτελεσματικός στην άμυνα. Οι Πειραιώτες είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, τα χαλούσαν όμως στην τελική πάσα. Παράλληλα, η έλλειψη ενός κλασικού σέντερ φορ ήταν εμφανής, με τον Ολυμπιακό να μη γεμίζει την αντίπαλη περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν σε ελάχιστες περιπτώσεις. Στο 26’ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία προσποίησε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάσαρε με το δεξί, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 35’ ο Σισέ δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση έπειτα από φάουλ του Φορτούνη.

Το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού εξακολούθησε να υφίσταται και στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες όμως είχαν σαφώς καλύτερες ευκαιρίες, που δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν. Στο 57’ ο Χουάντερσον έκανε σπουδαία απόκρουση σε φοβερό μακρινό σουτ του Ελαμπντελαουί και στο 60’ ο Φετφατζίδης πρωταγωνίστησε σε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Από ωραίο συνδυασμό Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλου ο «Φέτφα» βρέθηκε στη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Χουάντερσον εξουδετερωμένο!

Ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά οι αμυντικοί του Απόλλωνα είχαν καίριες επεμβάσεις, ενώ ο Χουάντερσον επέδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Τελικά οι Ερυθρόλευκοι λυτρώθηκαν από την «χρυσή» αλλαγή του Μαρτίνς, τον Δημήτρη Μάνο. Στο 90’ ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε κόντρα μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Χριστοδουλόπουλου, γύρισε ωραία το σώμα του και σκόραρε με δεξί πλασέ από κοντά!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ζοσέ Σα – Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης – Καμαρά (58’ Φετφατζίδης), Μπουχαλάκης (75’ Μάνος) – Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (58’ Νάτχο) – Χριστοδουλόπουλος

Πάγκος: Γιαννιώτης, Γκιγέρμε, Μιράντα, Τοροσίδης

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον – Στάθης, Κύργιας (69’ λ.τ. Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Οριουέλα – Γκίνο, Κονέ, Ντ’ Ούρσο – Ακόστα (75’ Ζοάο Πέδρο), Τριάδης, Σικαμπάλα (79’ Ναδάλες)

Πάγκος: Βάσιτς, Γκαρός, Ντεφεντερίκο, Βάρκας.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Δάγκωσε» ο ΟΦΗ τον Ολυμπιακό σε ένα… φλεγόμενο «Γεντί Κουλέ» (Βίντεο)

Με «Τόρο» και Φορτούνη πήρε το διπλό ο Ολυμπιακός και κυνηγάει την Ευρώπη