Οργή Ουζουνίδη: Κάνει λόγο για αλλοίωση του πρωταθλήματος

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν «μάσησε» τα λόγια του αναφερόμενος στην βαριά ποινή με την οποία τιμωρήθηκε η ΑΕΚ (-3 βαθμοί και 2 ματς κεκλεισμένων των θυρών). Μιλώντας στην κάμερα της NOVA ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ελλάδας δήλωσε:

«Στην ουσία τιμωρείται η ομάδα, αλλάζει το πρωτάθλημα. Κάποιες ομάδες αδικούνται, κάποιες ευνοούνται, δεν λέω μόνο για την ΑΕΚ. Στην πορεία είναι σίγουρο ότι θα τιμωρηθούν κι άλλες ομάδες. Προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο να αρχίζουν και τελειώνουν καλά όλα τα παιχνίδια. Ας προβληματιστούν οι υπεύθυνοι.

Έγινε ένα καλό ντέρμπι, που ξεκίνησε και τελείωσε ομαλά. Δεν κατάλαβα τίποτα απ’ όλα αυτά που μάθαμε μετά. Το θεωρώ γελοίο να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις τόσο εύκολα. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως αν υπάρχουν τέτοιες τιμωρίες με βαθμούς και αποκλεισμού έδρας για ματς που τελειώνουν χωρίς προβλήματα, τα χειρότερα έρχονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Όταν πραγματικά φταίει κάποιος να τιμωρηθεί. Πρωταθλήματα με μείον βαθμούς δεν αρέσουν σε κανέναν»

Επίσης ο Ουζουνίδης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Απόλλωνα: «Έχουμε ακόμα 1-2 περιπτώσεις παιδιών που έχουν προβλήματα , γενικά μας βοήθησε αυτή η διακοπή, έχουν επανέλθει τα περισσότερα παιδιά, θέλουμε να τους δίνουμε ρυθμό για να έρθουν κοντά μας.

Είναι εντελώς διαφορετική ομάδα ο Απόλλων σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια καλά οργανωμένη αμυντικά. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ όμως έκανε τη διαφορά, θα είναι δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο επιθετικό μας κομμάτι. Θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, να έχουμε καλή κίνηση κυρίως χωρίς την μπάλα»

Κι όσον αφορά τη σπουδαία αναμέτρηση με τη Μπάγερν την προσεχή Τρίτη (23/10), ο 50χρονος τεχνικός είπε:

«Για να φτάσει μια ομάδα στο επίπεδο να παίζει με τέτοιες ομάδες, πρέπει πρώτα να πάρει το πρωτάθλημα. Οπότε αυτή τη στιγμή προηγείται το ματς με τον Απόλλωνα. Παίζουμε με μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Σίγουρα ο κόσμος το περιμένει πολύ αυτό το ματς, όμως εμείς κοιτάμε να νικήσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου.

Είναι εντελώς διαφορετικό το Champions League, πριν από 5 και 10 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια πάει να γίνει ένα κλειστό κλαμπ. Είναι λογικό όταν σου δίνεται η δυνατότητα να δεις ένα τέτοιο παιχνίδι από κοντά, να πας στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι το ΟΑΚΑ θα γεμίσει την Τρίτη.

Η Μπάγερν δε βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση, όμως έχει ποδοσφαιριστές τοπ κλάσης. Ακόμα και να είναι 7 παίκτες της σε κακή μέρα, θα υπάρχουν 3-4 που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όσοι παίκτες μας παίξουν, θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τέλος, αναφέρθηκε στα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της περιόδου:

«Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να κρατήσει τους παίκτες της. Εξαρτάται από τη διάθεση που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές. Είμαι ευχαριστημένος από αυτά τα παιδιά, το ίδιο και η διοίκηση. Γι’ αυτό και γίνονται οι συζητήσεις τόσο νωρίς. Πιστεύω ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ στην ΑΕΚ! Βαρύς ο πέλεκυς του αθλητικού δικαστή για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό

Ουζουνίδης: «Με στεναχώρησε η τελευταία φάση» – Μαρτίνς: «Δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες»

Όλα πήγαν στραβά: Έχασε γιατί δεν μπορούσε να νικήσει… (Βίντεο)