Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας θέλει να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, έδωσε εντολή στον υιό του, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να διερευνήσει τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κατέχει σήμερα η οικογένεια Γκλέιζερ από τις ΗΠΑ.

Δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων «The Sun» και «Daily Star» βεβαιώνουν ότι το ενδιαφέρον είναι γνήσιο και ότι ένας πρώτος γύρος συνομιλιών μπορεί να αρχίσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα, όταν ο Αβραάμ Γκλέιζερ, ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας που κατέχει την αγγλική ομάδα, θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία για μια επενδυτική διάσκεψη.

Για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα χρειαστεί μια πρόταση τάξης 4,5 δισ. ευρώ, ποσό που δεν προβληματίζει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας η περιουσία εκτιμάται σε περισσότερα από 960 δισ ευρώ.

Το ενδιαφέρον από τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας οφείλεται εν μέρει στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν κάνει γειτονικές χώρες στο ποδόσφαιρο, όπως η περίπτωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην Μάντσεστερ Σίτι από τον σεϊχη Μανσούρ, αλλά και του Κατάρ, που κατέχει την Παρί Σ.Ζ. μέσω του Νάσερ Αλ-Κελαϊφι.

Η οικογένεια Γκλέιζερ αγόρασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντί 900 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σφυροκόπησε» η Γουέστ Χαμ την Μάντσεστερ Γ.

«Τρελός» οπαδός της Μάντσεστερ έκανε τατουάζ τον… Κάριους

Αριάνα Γκράντε – Ανακηρύχθηκε επίτιμη πολίτης του Μάντσεστερ