ΠΑΟΚ: Άνοιξε την πόρτα της πρόκρισης με επιβλητική νίκη

Με ένα ρεκόρ αποχαιρέτησε το ψυχρό Μινσκ ο ΠΑΟΚ που χθες πέτυχε την μεγαλύτερη εκτός έδρας επιτυχία του σε φάση ομίλων της διοργάνωσης. Το 1-4 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ συνιστά την ευρύτερη ως τώρα νίκη μακριά από την Ελλάδα κι αυτό έγινε με την επιβλητική επιτυχία στο 39ο παιχνίδι του σε φάση ομίλων, απέναντι σε μια ομάδα, την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ που πριν 6 χρόνια είχε νικήσει στο ίδιο γήπεδο την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League.

Για τον ΠΑΟΚ το χθεσινό παιχνίδι κύλησε με τον ιδανικότερο τρόπο. Με γκολ από την αρχή, που “ξεκλείδωσε” της αμυντική λειτουργία της γηπεδούχου ομάδας, και σταδιακά αποσάθρωσε όλη την αγωνιστική λειτουργία της ΜΠΑΤΕ, που μπροστά στους περίπου 8.000 φίλους της στάθηκε ολότελα αδύναμη να προβάλει μια στοιχειώδη αντίσταση.

Ο ΠΑΟΚ στο 14ο φετινό του παιχνίδι, 8ο στην Ευρώπη, κατάφερε να ξεπεράσει το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα του, που περιελάμβανε ντέρμπι εντός ελληνικού χώρου αλλά και δυνατά τεστ με μεγάλα ονόματα του εξωτερικού, όπως η Βασιλεία, η Σπαρτάκ Μόσχας, η Μπενφίκα κι η Τσέλσι.

Όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επαναπαύεται καθώς θέλει να γευτεί ως το τέλος το γλυκό ποτήρι της επιτυχίας και των διακρίσεων, που ανεβάζουν κατακόρυφα την δημοφιλία του μεταξύ των φίλων του ΠΑΟΚ αλλά και την δημοτικότητα του στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Άλλωστε ο Ρουμάνος τεχνικός, “δασκαλεμένος” από τον έμπειρο πατέρα του, Μιρτσέα, έμαθε να πατά σε σταθερά μονοπάτια και κυρίως να μετράει κάθε αντίπαλο. Όπως τώρα τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο η ομάδα του τίθεται αντίπαλος μεθαύριο, και για τον οποίο είχε πει προ μηνός, πως “όλα τα παιχνίδια μετρούν από 3 βαθμούς στη νίκη και το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα”.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει σπουδαίες αποδόσεις από τους παίκτες του, προεξάρχοντος βεβαίως του Λεό Ζαμπά, του 20χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού, που διέλυσε την άμυνα της ΜΠΑΤΕ με τα δυο γκολ και τις δυο ασίστ, αλλά και του Ρουμάνου πλάγιου αμυντικού Αλίν Τόσκα, που κάλυψε με επιτυχία την θέση του αρχηγού Αντελίνο Βιεϊρίνια, που προτιμήθηκε να ξεκουραστεί στον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ σε μια ακόμα δύσκολη εξόρμηση του έδειξε χαρακτήρα και εμφάνισε “μέταλλο” δημιουργώντας και μια επίσης αξιοσημείωτη επίδοση. Το γεγονός πως η τελευταία του ήττα, σε όλες τις επίσημες παρουσίες του (με εξαίρεση το 1-0 της Τσέλσι στην Τούμπα), χρονολογείται στις 4 Μαρτίου στην Τρίπολη με τον Αστέρα, σημαίνει πως συμπληρώθηκαν ήδη 7 μήνες και αυτό δεν μπορεί να παραγνωριστεί, δοθέντος πως στο διάστημα αυτό η ασπρόμαυρη ομάδα έπαιξε σε δύσκολες και δυνατές έδρες, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ στις 12 Μαϊου.

Ο δρόμος φυσικά δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και η δουλειά που γίνεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι το μόνο μυστικό. Και αυτή την δουλειά είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν στην Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λουτσέσκου: «Πρόκριση, σημαίνει νίκη με την ΜΠΑΤΕ»

Όλα πήγαν στραβά: Έχασε γιατί δεν μπορούσε να νικήσει… (Βίντεο)

«Έδωσε» τον αγώνα ο Ολυμπιακός: Έχασαν δικό τους παιχνίδι από τη Μίλαν