Ρουβίκωνας: “Ας προσέξουν στο υπουργείο προστασίας του πολίτη τί εντολές δίνουν!”

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, πόσταρε στη σελίδα του στο  Facebook ένα μήνυμα- "απειλή-προειδοποίηση" προς Γεροβασίλη και Παπακώστα.

Ο Ρουβίκωνας ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2013 και «γεννήθηκε» από αναρχικούς που συμμετείχαν στην κατάληψη του ΒΟΧ, με βασικό κορμό άτομα που είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί και αυτοπροσδιορίζονταν ως αναρχικοί.

Το όνομα του Γιώργου Καλαϊτζίδη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη δράση της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο καθημερινό λεξιλόγιο αστυνομικών και στελεχών πολιτικών κομμάτων λόγω των συχνών εισβολών σε δημόσια κτίρια, πρεσβείες, νοσοκομεία και εφορίες. Τα μέλη του εν πολλοίς άγνωστα, μόνο ο Καλαϊτζίδης φέρει τον τίτλο του «ηγετικού στελέχους της οργάνωσης».

Ο Καλαϊτζίδης, γνώριμος στα αναρχικά στέκια των Εξαρχείων, γίνεται γνωστός στην κοινή γνώμη τον Μάιο του 2005, όταν κατηγορήθηκε πως μαζί με τους Παναγιώτη Ασπιώτη και Παναγιώτη Καρασαρίνη συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να πετάξουν σε κάδο σκουπιδιών σακούλα που περιείχε κομμάτια από ασπίδες οι οποίες είχαν κλαπεί από διμοιρία των MAT μετά από επίθεση.

«Ας προσέξουν στο υπουργείο προστασίας του πολίτη τί εντολές δίνουν. Είναι θέμα χρόνου να γίνει κάποιο λάθος, όπως και η πιθανότητα (δικού μου) σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, αφού πλέον διεξάγονται… αερομαχίες στους δρόμους με αυτούς που με παρακολουθούν ασφυκτικά. Ο λογαριασμός σε αυτήν την περίπτωση θα σταλεί στη Γεροβασίλη και στην Παπακώστα. Ας ηρεμήσουμε ΟΛΟΙ», τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

O Γιώργος Καλαϊτζίδης αναφέρει ότι, «σήμερα απέναντι ακριβώς από το σπίτι μου, κάθονταν για ώρες κάποιοι ιδιαιτέρως γεροδεμένοι τύποι κοιτώντας μάλιστα και την.. μπαλκονόπορτά μου. Μη γνωρίζοντας τί ρόλο βαράνε ακριβώς, αποφάσισα να βγω με τη συνοδεία 30 συντρόφων οι οποίοι ήρθαν από την Πλατεία η οποία απέχει τρία λεπτά από το σπίτι μου. Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι κάποια κλιμάκωση από την μεριά της αστυνομίας, με ακροβολισμένα άτομα γύρω από σπίτια, με φούλ φέις μες την νύχτα».

Διαβάστε, επίσης:Ο Ρεντουάν Φαϊντ, νούμερο ένα φυγάς στην Γαλλία, συνελήφθη στην περιοχή Ουάζ