Ρωσία: Συνελήφθησαν 6 τζιχαντιστές που σχεδίαζαν επιθέσεις στην Μόσχα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας κατάφεραν να ανακόψουν τη δράση ενός πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους, που αποτελούνταν από έξι άτομα και δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Μόσχας.

Ένα εξαμελές δίκτυο του ΙΚ στη Μόσχα κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, όπως έκαναν γνωστό σήμερα με ανακοίνωσή τους.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας… διεξήγαγαν ανθρωποκυνηγητό και ειδικές έρευνες στην περιοχή της Μόσχας για να ανακόψουν τις παράνομες δραστηριότητες έξι μελών ενός οργανωμένου, μυστικού πυρήνα της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους», γράφει η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως οι συλληφθέντες σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Ο τρομοκρατικός πυρήνας διοικούνταν από απεσταλμένους στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας — κάτοικους της συγκεκριμένης περιοχής της Κεντρικής Ασίας» έκανε γνωστό ακόμα η υπηρεσία.

Κατά την έρευνά της κατασχέθηκαν αυτόματα όπλα, σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων, χρήματα και οδηγίες για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Πηγή: sputniknews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Συλλήψεις τζιχαντιστών του ΙΚ για σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων

Ρωσία: Η επίθεση στην Ντούμα ήταν «σκηνοθετημένη» από τα Λευκά Κράνη