Σάββας Ξηρός: “Με βραχιολάκι δε βγαίνω από τη φυλακή-Το θέμα είναι νομικό”

«Αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό».

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» τόνισε στο  ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ότι δεν πρόκειται να βγει από την φυλακή αν θελήσουν να του βάλουν βραχιολάκι: «Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δε θα βγω, δε θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω. Mε το βραχιολάκι δε βγαίνεις, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρίας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν. Ας βάλουν περιορισμό κατοίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι. Το βραχιολάκι, είναι ο τρόπος που σκλαβώνουν σιγά – σιγά την Ελλάδα. Όταν κάποιος κρατούμενος δεν μπορεί να βάλει βραχιολάκι για λόγους υγείας, ο νόμος κάτι πρέπει να προβλέψει».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σχετικά με το ενδεχόμενο της αποφυλάκισής του, ο Σάββας Ξηρός, είπε «προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό».

Για τα εγκλήματά του δήλωσε ότι έχει ζητήσει συγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του: «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σ’ ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη».

Αναφερόμενος στο αίτημα της αποφυλάκισής του τόνισε: «Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε τη ρουλέτα. Δεν αισθάνομαι αδικημένος, ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της. Ξέρω ότι τον εφαρμόζει αλα καρτ. Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση».

Διαβάστε, επίσης:Αίτηση αποφυλάκισης επικαλούμενος το νόμο Παρασκευόπουλου κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός