Σεισμός 6,4 ρίχτερ χτύπησε τα νησιά Κουρίλ της Ρωσίας

Η διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας σχετικά με το νότιο κομμάτι των Kuril Islands αποτελεί -ίσως- την πιο μακροχρόνια εδαφική διαμάχη της Ανατολικής Ασίας.

Η σεισμική δόνηση  σημειώθηκε ανοιχτά των ρωσικών ακτών στον ειρηνικό ωκεανό, 155 χιλιόμετρα νότια των νήσων Κουρίλ.

Να θυμίσουμε πως ισχυρός σεισμός είχε πλήξει το 1958 τα νησιά Kuril. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,3 βαθμοί της κλίμακας Richter και έγινε έντονα αισθητός στις ανατολικές ακτές του νησιού Hokkaido και στο βόρειο τμήμα του νησιού Honshu.
Οι επικοινωνίες διακόπηκαν και δεκάδες τρένα ακινητοποιήθηκαν.

Υπήρξε προειδοποίηση για θαλάσσιο κύμα βαρύτητας και εκκενώθηκαν οι παραθαλάσσιες περιοχές του Hokkaido και του Honshu. Τελικά όμως οι εκτιμήσεις διαψεύστηκαν και δεν προκλήθηκαν καταστροφές.

Οι Κουρίλες ή Κουρίλες νήσοι (ρώσικα: Кури́льские острова́ Κουρίλσκιε Οστροβά, ιαπωνικά: 千島列島 Τσισίμα Ρέτο) είναι νησιωτικό αρχιπέλαγος στη βορειοανατολική Ασία. Εκτείνονται σε μήκος 1.200 περίπου χιλιομέτρων, από το Χοκκάιντο της Ιαπωνίας μέχρι την χερσόνησο Καμτσάτκα της Σιβηρίας και χωρίζουν την Οχοτσκική θάλασσα από τον βόρειο Ειρηνικό. Αποτελείται από συνολικά 56 ηφαιστειογενή νησιά με αρκετές μικρότερες βραχονησίδες. Ανήκουν στην περιφέρεια Σαχαλίνης.

Ας ευχηθούμε πως δε θα θρηνήσουμε θύματα  ή υλικές ζημιές.

Πηγή:sputniknews.gr

Διαβάστε, επίσης:Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Ουκρανία – Απομακρύνονται 10.000 κάτοικοι