Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου και στον Ελαιώνα Θηβών η σύζυγός του

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα κρατηθεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ενώ η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου θα μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους, αργά χθες το βράδυ.

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι το πρωί της Τετάρτης θα μεταχθούν στις φυλακές.Το ζεύγος Παπαντωνίου κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ύψους 2.800.000 ελβετικών φράγκων.

Έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε περισσότερες από 24 ώρες, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, συμφώνησαν με την εισαγγελέα Τσιρώνη, ώστε τόσο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όσο και η σύζυγός τους να οδηγηθούν στη φυλακή.

Το ποσό της δωροδοκίας που καταλογίζεται στον κ. Παπαντωνίου φαίνεται να είναι σε άμεση σχέση με το κόστος για το έργο της αναβάθμισης των φρεγατών, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που πλέον οι ανακριτές θεωρούν ζημιά του Δημοσίου.

Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της γαλλικής εταιρίας, σε λογαριασμό που διατηρούσε στην Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπος της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος. Από εκεί τμηματικά μεταφέρονται στην Κύπρο από όπου γίνονται τμηματικές αναλήψεις ποσών. Τα επίμαχα ποσά κατά τους ανακριτές εμφανίζονται κατατεθειμένα σε λογαριασμούς πολιτικού μηχανικού, φίλου του ζεύγους Παπαντωνίου.

Ο μηχανικός που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση, απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες στους Ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε, επίσης:Ολοκληρώθηκε η απολογία του Γ. Παπαντωνίου – Αναμένεται η απόφαση των δικαστών