Στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών οι Ηλιάδης και Κορακάκη

Στο Μπουένος Άιρες χτυπάει αυτές τις μέρες ο παλμός του παγκόσμιου Αθλητισμού, καθώς διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων. Στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών βρίσκονται και δύο Ολυμπιονίκες, ο Ηλίας Ηλιάδης και η Άννα Κορακάκη.

Ο Ολυμπιονίκης του τζούντο έχει προσκληθεί ως αθλητής-πρότυπο από την παγκόσμια ομοσπονδία και η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής έχει επιλεγεί από την ΔΟΕ ως αθλήτρια-πρότυπο, δηλαδή είναι ανάμεσα στους επιλεγμένους αθλητές που ταξίδεψαν στην Αργεντινή με σκοπό να συμβουλεύσουν και να υποστηρίξουν τους 4.000 νέους, που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση. Μια επιλογή που έγινε, όχι μόνο για τις αθλητικές επιτυχίες τους, αλλά και για την ξεχωριστή προσωπικότητα και τον άμεμπτο χαρακτήρα τους.

«Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είστε απίστευτα τυχεροί που μπορείτε να συμμετέχετε σε μία τόσο μεγάλη αγωνιστική εκδήλωση. Να την ευχαριστηθείτε. Να πάρετε από εδώ, όσο μπορείτε περισσότερα σε γνώση. Αποθηκεύεστε γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν τα επόμενα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Ηλιάδης, στο εκπαιδευτικό καμπ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο (IJF) στο Μπουένος Άιρες, όπου συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες των χωρών που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κορακάκη: «Είμαι άφωνη…»

«Διαμαντένια» για τρίτη συνεχόμενη φορά η Στεφανίδη (Βίντεο)

Ένα «αστέρι» γεννιέται: Μια 14χρονη χρυσή πανελληνιονίκης στα 600μ. (Εικόνες)