Τούρκος αξιωματούχος: “Σύντομα θα ξέρουμε τί απέγινε η σορός του Τζαμάλ Κασόγκι-δε θα επιτραπεί καμία συγκάλυψη”

Στο μικροσκόπιο των τουρκικών Αρχών βρίσκονται επίσης κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, όπου έχουν καταγραφεί όλα τα αυτοκίνητα που μπήκαν και βγήκαν από το σαουδαραβικό προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Κασόγκι πέρασε το κατώφλι του προξενείου, αλλά δε βγήκε ποτέ.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο Reuters ανώνυμα, οι Τούρκοι ερευνητές βρίσκονται πολύ κοντά στο να ανακαλύψουν τί συνέβη στη σορό. Στον αντίποδα δε διευκρινίζεται πού βρίσκεται το πτώμα ούτε εάν έχει τεμαχιστεί, όπως καταγγέλλουν οι τουρκικές Αρχές.

«Θα ανακαλύψουμε τί συνέβη στη σορό σύντομα. Το DNA αποκτάται από το εσωτερικό της Τουρκίας. Φαίνεται ότι δε θα υπάρξει ανάγκη να ζητήσουμε από τη Σαουδική Αραβία δείγματα DNA προς το παρόν», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος.

Μετά την πρώτη επίσημη παραδοχή εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε -εντός του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη- η Τουρκία διαμηνύει σε’ όλους τους τόνους ότι δε θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη, ενώ εκτιμά ότι οι πρώτες ειδήσεις θα αφορούν τί ακριβώς συνέβη στη σορό του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωναν την Παρασκευή στο Reuters ότι οι δολοφόνοι του Κασόγκι μπορεί να πέταξαν τα μέλη του στο Δάσος του Βελιγραδίου, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Γιάλοβα.

Οι εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν κατονομάσει τους υπευθύνους για το θάνατο του δημοσιογράφου, αλλά ανακοινώθηκε πως 18 υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας έχουν συλληφθεί.

Να σημειωθεί πως το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας παραδέχθηκε μετά από 18 ημέρες ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι πέθανε μέσα στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Επίσης, απολύθηκε ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του βασιλείου στρατηγός Αχμέντ Αλ Ασίρι και ο ανώτερος νομικός σύμβουλος Σαούντ Αλ Κατάνι.

Οι ειδικές ερευνητικές ομάδες του εγκληματολογικού χτενίζουν δύο περιοχές (έκταση γεωργικής γης στην περιοχή της Γιάλοβα και δασώδη περιοχή του Γκαζί και το δάσος του Μπελγκράντ) χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Επίσης, ερευνήθηκαν και συγκεκριμένα κτήρια.

Όπως γράφτηκε εξετάζεται η πιθανότητα μετά τον διαμελισμό του σώματος του δημοσιογράφου οι εκτελεστές του να διέλυσαν τα μέρη του κορμιού του με ειδικό οξύ και να έθαψαν τα όποια υπολείμματα.
Επίσης, διέρευσαν σε Δυτικά και Αραβικά ΜΜΕ νέες φωτογραφίες από την ομάδα των 15 φερόμενων εκτελεστών του Κασόγκι, στις οποίες απεικονίζεται ξεκάθαρα ο συνταγματάρχης Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουχέρ.

 

Διαβάστε, επίσης:Τσίπρας για συντάξεις: Δεν περιλαμβάνεται η περικοπή τους στη συμφωνία με τις Βρυξέλες