Το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη» απονεμήθηκε στον πατέρα Αντώνιο & την «Κιβωτό του Κόσμου»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει φέτος το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη» στον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου». Ο 46χρονος ιερέας και τα δέκα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες, για την απονομή του σημαντικού βραβείου στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον 26χρονο τότε ιερέα, Αντώνιο Παπανικολάου. Εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια προσφέρει υποστήριξη σε μικρά απροστάτευτα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, από μονογονεϊκές οικογένειες ή χωρίς γονείς, που βιώνουν ακραίες συνθήκες φτώχειας και εγκατάλειψης.
Τη βράβευση του πατέρα Αντώνιου, της Κιβωτού του κόσμου, ως του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη, χαιρέτισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Αυτή την Ευρώπη θέλουμε και αυτή την αλληλεγγύη και ο πατέρας Αντώνιος είναι η έκφρασή της. Ο Ευρωπαίος Πολίτης 2018, δεν είναι απλά ένας ορθόδοξος παπάς, δεν είναι ένας αγνός ιερωμένος. Είναι ο άνθρωπος που μεγαλώνει διαρκώς εδώ και χρόνια την οικογένεια του, που έγινε μια μεγάλη αγκαλιά, για να χωρέσει όλο και περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ξεκίνησε από το μηδέν και τα κατάφερε» τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «η ελληνική κοινωνία αγκάλιασε και στήριξε το έργο του. Η Ελλάδα μπορεί. Μπορεί να τα καταφέρει μόνο με περισσότερη ανθρωπιά».

Διαβάστε, επίσης:Συντάξεις: Τί αναδρομικά μπορούν να διεκδικήσουν τα περήφανα γηρατειά;