Το στοίχημα που παραλίγο να κερδίσει ο Πέδρο Μαρτίνς

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο χωράει πολλές συζητήσεις. Από τη μία η… αρχοντική εμφάνιση έως το 70’ και από την άλλη η κατάρρευση μετά το πρώτο γκολ και στη μέση το πρόσωπο της αναμέτρησης ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» είχε τραβήξει πριν το παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του Europa League τα βλέμματα με την ανακοίνωση της αποστολής, αφήνοντας εκτός παίκτες που ήταν βασικοί μέχρι τώρα.

Αυτό, όμως, που έκανε στο Σαν Σίρο ήταν πρωτάκουστο! Άλλαξε εντελώς την ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι και φυσικά δεν μιλάμε για έναν αγώνα κυπέλλου, αλλά ένα ματς με την Μίλαν για το Europa League.

Το στοίχημα
Ο Ολυμπιακός ωστόσο αντί για να φανεί ασύνδετος και με προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, όχι απλά είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά όπως είπε και ο Γκατούζο, ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Μίλαν.

Η ποιότητα που έβγαλαν οι «ερυθρολευκοι» για 70’ είναι αξιοσημείωτη. Δείχνει μια καλοδουλεμένη ομάδα που όποιος και να χρειαστεί να παίξει μπορεί να προσφέρει.
Το πρόβλημα

Το ζητούμενο, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός πλήρωσε την κούραση. Ο Μαρτίνς στην συνέντευξη Τύπου είπε ότι η ομάδα του «πλήρωσε» την αναγκαστική αλλαγή του Τοροσίδη, αλλά ο έλεγχος του αγώνα είχε χαθεί νωρίτερα πριν το γκολ της ισοφάρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν κουρασμένοι, ειδικά στο κέντρο και δεν είχαν τις απαραίτητες ανάσες, ενώ η πρώτη αλλαγή έγινε στο… 72’!

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό. Όπως είναι γεγονός ότι η «κλισέ φράση» «διδακτική ήττα» ταιριάζει απόλυτα στους Πειραιώτες.

Η επόμενη μέρα
Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει να διαχειριστεί την επόμενη μέρα της άδοξης, από τον τρόπο που κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ήττας. Η ομοιογένεια, το πάθος των παικτών, αλλά και η δουλειά που έχει γίνει στο Ρέντη είναι αυτό που πρέπει να κρατήσει.

Μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και δεν παίρνει αποτελέσματα, είναι θέμα χρόνου να γυρίσει την κατάσταση, εφόσον υπάρχει στήριξη.

Εκεί που πρέπει να δοθεί βαρύτητα είναι στο κομμάτι της ψυχολογίας, καθώς μια ομάδα, που θέλει να πρωταγωνιστήσει δεν μπορεί να δέχεται τρία γκολ σε εννιά λεπτά.

Όσον αφορά τέλος την ευρωπαϊκή πορεία ο δρόμος είναι μακρύς. Ένας βαθμός στο Μιλάνο ενδεχομένως να ήταν και χρυσός, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσει τα δύο παιχνίδια με την Ντουντελάνζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κοκκίνισε» το Μιλάνο! Τρομεροί οι οπαδοί του Ολυμπιακού, έχουν στήσει πάρτυ! (Εικόνες)

«Έδωσε» τον αγώνα ο Ολυμπιακός: Έχασαν δικό τους παιχνίδι από τη Μίλαν