Τσίπρας για συντάξεις: Δεν περιλαμβάνεται η περικοπή τους στη συμφωνία με τις Βρυξέλες

"Η ΕΕ ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις" δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ίδιος πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εισηγήθηκε και ψήφισε το σχετικό νόμο για την περικοπή των συντάξεων, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι επήλθε συμφωνία με τις Βρυξέλες επί του σχεδίου προϋπολογισμού που κατέθεσε η Ελλάδα. Στο σχέδιο αυτό δεν περιλαμβάνεται η περικοπή των συντάξεων!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων από τον Ν. Κοτζια στο ΥΠΕΞ. Με ευδιάκριτη την πρόθεση του πρωθυπουργού να επικαλύψει με την χαρμόσυνη είδηση τον μεγάλο πολιτικό θόρυβο, που έχει δημιουργήσει η παραίτηση Κοτζιά, η σύγκρουσή του με τον Πάνο Καμμένο και οι βαρύτατες καταγγελίες που έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές.

Η δήλωσή του Αλέξη Τσίπρα:
«Φεύγεις σε μια ημέρα χαράς για την εξωτερική μας πολιτική», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά, «μια ημέρα χαράς», όπως είπε, «διότι όχι μόνο ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας ιστορικής συμφωνίας με τους γείτονες μας (σ.σ. της πΓΔΜ) που ανοίγει μια προοπτική ευημερίας και ειρήνευσης στην περιοχή μας αλλά και γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις, μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας, πράγμα το οποίο ανοίγει τον δρόμο για πιο αισιόδοξες μέρες για τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε, επίσης: Τσακαλώτος: Δε μειώνονται οι συντάξεις – Η χώρα θα βγει στις αγορές