Φωτιά στο Μάτι: Η μαρτυρία του υποστράτηγου της Πυροσβεστικής καίει την κυβέρνηση

Γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι πριν τη σύσκεψη-παρωδία με τον Τσίπρα.

Καταμετρούσε 26 νεκρούς στο «κτήμα του θανάτου» το μαύρο πρωινό της επόμενης μέρας της τραγωδίας στο Μάτι, και ο πρώην γενικός γραμματέας Γιάννης Καπάκης τον ρωτούσε «πόσοι είναι;» και αν είναι «κοινοποιήσιμο».

Ο πύραρχος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος ήταν από τους πρώτους που έφθασε στο οικόπεδο-νεκροταφείο και βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση της καταμέτρησης καμένων ανθρώπων και ενημέρωσης των υπευθύνων που δεν πήραν σωτήριες αποφάσεις αλλά περιορίστηκαν στη διαχείριση των απωλειών.

Ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Ράμφος στις 20:00 το βράδυ της «Μαύρης Δευτέρας» ενημερώνει: «…προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο». Στις 23:00 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς.

Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων μεταξύ τους και παιδιά». Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς»…

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος|Ρεπορτάζ Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Διαβάστε, επίσης:Ένωση Κεντρώων: Η χώρα έχει τριτοκοσμικό κοινοβουλευτισμό