50 φοιτητές εγκλώβισαν 30 πανεπιστημιακούς-τί συνέβη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φοιτητές είπαν στους πανεπιστημιακούς: «Φέρατε τον Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δε θα έρθει ο Ρουβίκωνας;»

Στο κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ομάδα  50 φοιτητών  έχουν εγκλωβίσει σε μια αίθουσα  30 πανεπιστημιακούς, ζητώντας  να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το εν λόγω νομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης των φοιτητών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών. Τέλος,  ζητούν  να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

Να υπενθυμίσουμε πως «διάλογο» και με την ομοσπονδία των πανεπιστημιακών άνοιξε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης μετά την ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ με την οποία κάλεσε την πολιτεία της να αναλάβει την ευθύνη της τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι» με αφορμή το στέκι της αναρχικής ομάδας στη Φιλοσοφική Αθηνών.

«Εμ βέβαια..Για να φας σταφύλι απο το πανεπιστημιακό αμπέλι πρέπει να δώσεις κώλο η 500 ευρώ..» έγραψε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα στο Facebook.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ λέει για τον Ρουβίκωνα ότι είναι «γνωστή από δράσεις εντυπωσιασμού οργάνωση» και μιλά για «απίστευτο θράσος που τροφοδοτείται από τη συστηματική ανοχή της κυβέρνησης στις παράνομες δράσεις της» και καλεί την Πολιτεία «να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το συντομότερο το καθήκον της» και τα αρμόδια όργανα και τους θεσμούς «να ενεργήσουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα από έκνομες ενέργειες και τον πανεπιστημιακό χώρο από εισβολείς»

Διαβάστε, επίσης:Επίθεση Μητσοτάκη σε κυβέρνηση, Πάνο Καμμένο και Παύλο Πολάκη