Έξαλλος ο Μητσοτάκης για την αργοπορία του Τσίπρα στη Βουλή

«Αυτό που άλλοτε λέγαμε «Πανεπιστημιακό Άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «Παραβατικό Άσυλο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακόμα και πριν αρχίσει να αναπτύσσει την επίκαιρη ερώτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα γιατί «έστησε» τη Βουλή 45 λεπτά.

«Η συνέπεια δεν είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει», έριξε την πρώτη βολή ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η συνεδρίαση ήταν να ξεκινήσει στις 10:30. Η Βουλή ήταν γεμάτη και εσείς ήρθατε με 45 λεπτά καθυστέρηση. Θα μάθετε να σέβεστε το Κοινοβούλιο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους», κατέληξε.

Από τα έδρανα της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε διευκρίνιση για τους λόγους της αργοπορίας του, αλλά δεν ακούστηκε από τα μικρόφωνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε αργότερα, όταν πήρε τον λόγο για να μιλήσει και σημείωσε ότι καθυστέρησε μισή ώρα γιατί έχει και άλλες υποχρεώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πρόκληση να εγκαλείται για την παρουσία του στο Κοινοβούλιο όταν είναι ο μοναδικός, με εξαίρεση όπως είπε τον Γιώργο Παπανδρέου, που δεν έχει αρνηθεί ποτέ να απαντήσει σε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο. «Εγώ χθες σας περίμενα μια ολόκληρη ημέρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την συζήτηση για την οικονομία, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις ασφαλιστικές εισφορές.