Αμηχανία επικρατεί στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις

Οι κυβερνητικές διαρροές περί «πραγματικής διαφοράς στο 4%-6% υπέρ της Ν.Δ.» έχουν στόχο να μην καμφθεί το ηθικό στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τάση ανάκαμψης μετά από ένα επικοινωνιακό μπαράζ σκανδαλολογίας και υποσχεσιολογίας έχει επιδράσει αρνητικά στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο υπουργούς και βουλευτές αλλά και τα μεσαία στελέχη όπως και τη βάση του κόμματος, που διαπιστώνουν ότι οι ενέσεις ηθικού περί ανάκαμψης το επόμενο διάστημα και «κρυφών δημοσκοπήσεων» που δήθεν δείχνουν μια άλλη εικόνα δεν «αγοράζονται» από την κοινή γνώμη.

Μια τέτοια προσπάθεια έκανε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ότι «υπάρχουν δημοσκοπήσεις που υπάρχουν στα χέρια των κομμάτων χωρίς να δημοσιοποιούνται και οι οποίες δίνουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ», αγωνιώντας να συντηρήσει μια ελπίδα ότι τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Σκουρλέτης και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα επιτελεία των άλλων κομμάτων, έχουν όντως στα χέρια τους δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιοποιούνται αλλά -όπως έγραψε και ο «Ε.Τ.» της Κυριακής χθες- δε δείχνουν διαφορετική εικόνα. Οι κυβερνητικές διαρροές περί «πραγματικής διαφοράς στο 4%-6% υπέρ της Ν.Δ.» έχουν στόχο να μην καμφθεί το ηθικό στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου άλλωστε έχει περιοριστεί και το ακροατήριο που περιμένουν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα να μεταβάλει τη στάση του έναντι των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ότι στο επιτελείο του πρωθυπουργού έχουν επιστρέψει οι φωνές που έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κάνει εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τις υπογραφές για το τυπικό τέλος του προγράμματος, όπου το κλίμα «εξόδου από τα Μνημόνια» έπαιζε δυνατά και δεν είχε θολώσει από την πραγματικότητα όπως σήμερα που οι πολίτες βλέπουν αδυναμία της οικονομίας να βγει στις αγορές, επιτόκια κρίσης στα ελληνικά ομόλογα, κλίμα απομόνωσης της ελληνικής οικονομίας, επικράτηση του part time στην αγορά εργασίας, απογοήτευση των νέων ανθρώπων που συνεχίζουν να αναζητούν ευκαιρίες εκτός Ελλάδας κ.λπ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος|Γιάννης Καμπουράκης

Διαβάστε, επίσης:Νέα δημοσκόπηση: 11 μονάδες η διαφορά της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ – «Κάηκαν» όλα τα χαρτιά Τσίπρα