Απάντηση της ΝΔ στον Γ. Σταθάκη για το θέμα της ΔΕΠΑ

Για ποιον λόγο δεν εισπράχθηκαν οι οφειλές της ELFE από τη ΔΕΠΑ;

Η ΝΔ σχετικά με την υπόθεση της ΔΕΠΑ τονίζει ότι ο κ. Σταθάκης στην ανακοίνωσή του δεν είπε ότι ο κ. Κιτσάκος πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διώκεται είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και διορίστηκε στη ΔΕΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πειραιώς προσθέτει ότι «ο κ. Σταθάκης δεν ανέφερε επίσης τα εξής: Ο κ. Κιτσάκος ήταν προηγουμένως στέλεχος της ELFE που χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια στη ΔΕΠΑ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ. Με ποιο κριτήριο; Υπήρχε ή όχι προφανής σύγκρουση συμφερόντων; Επί ΣΥΡΙΖΑ το χρέος των ELFE στη ΔΕΠΑ, μέσα σε 3,5 χρόνια, εκτοξεύτηκε κατά 50 εκατ. ευρώ και συνεχίζει διαρκώς να αυξάνεται. Για ποιον λόγο δεν εισπράχθηκαν οι οφειλές της ELFE από τη ΔΕΠΑ; Γιατί επί των ημερών του κ. Κιτσάκου εγκαινιάστηκε η πρακτική της καταβολής μεταχρονολογημένων επιταγών, για την οποία ήδη ελέγχεται η ΔΕΠΑ και η ELFE από την αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος; Ο κ. Σταθάκης που είναι και οικονομολόγος μπορεί να μας εξηγήσει πως θεωρεί την καταβολή μεταχρονολογημένων επιταγών εξάμηνης και πέραν διάρκειας από offshore εταιρίες ως “προπληρωμή”; Γιατί όταν η προηγούμενη διοίκηση ζήτησε τη διακοπή παροχής αερίου στην ELFE και άμεση λήψη μέτρων αντικαταστάθηκε αμέσως από την κυβέρνηση; Τι συνέβη με την απόπειρα ανταλλαγής δεσμευμένων ακινήτων της ELFE έναντι χρέους που όφειλε η επιχείρηση στη ΔΕΠΑ; Γιατί η μεθόδευση ανταλλαγής ακινήτων συνεχίστηκε και το 2017 όταν όλοι γνώριζαν ήδη από το 2016 ότι τα υπό ανταλλαγή ακίνητα ήταν βεβαρημένα, δεσμευμένα ακόμη και κατά παραχώρηση του ελληνικού δημοσίου;».

Επίσης, η ΝΔ σημειώνει πως «ο κ. Κιτσάκος δηλώνει ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση ήταν σε πλήρη γνώση του κ. Σταθάκη και συντονίστηκε από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Όσα δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Κιτσάκος επιβεβαιώνονται και από τα επίσημα πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας και περιλαμβάνονται στις σχετικές δικογραφίες» συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει: «Όλα αυτά τα πρωτοφανή είναι οι σκοτεινές πτυχές αυτού του μεγάλου σκανδάλου για το οποίο ο κ. Κιτσάκος δημόσια παραδέχθηκε ότι ήταν σε πλήρη γνώση των κ. Δραγασάκη, Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Σκουρλέτη, Τζάκρη και Πιτσιόρλα. Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα και των υπουργών του είναι βαρύτατες. Αυτή η σκοτεινή και σκανδαλώδης υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως και τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτήν θα αποκαλυφθούν. Οι πολίτες απαιτούν να έρθουν όλα στο φως».

Διαβάστε, επίσης:Αντιπαράθεση Γεροβασίλη με ΝΔ στη Βουλή για την εγκληματικότητα