Ασφάλειες αυτοκινήτων: Αναμένεται αύξηση έως και 20%

Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο; Κανείς δε σκέφτηκε πως έτσι θα αυξηθούν τα ανασφάλιστα οχήματα; 

Σύμφωνα με φορείς του κλάδου, η κάθετη πτώση των ασφαλίστρων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης σε ποσοστό που αγγίζει ακόμη και το 50% θα είχε σταματήσει από το 2016, ωστόσο η… προσέλκυση των χιλιάδων ανασφάλιστων αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν δρόμους με «δέλεαρ» την τιμή ανέβαλε για λίγο την αλλαγή πολιτικής εκ μέρους των ασφαλιστικών ομίλων. Από αυτή τη συγκυρία, κερδισμένες από τη μάχη αυτή βγήκαν οι Εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), οι οποίες κατέχουν περίπου το 11,2% του στόλου, που στο σύνολό του τζιράρει περίπου 1 δισ. ευρώ.

Τώρα οι εταιρείες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τις αυξήσεις στα συμβόλαια από τις αρχές του επόμενου έτους και αυτές υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν σε διψήφια επίπεδα με έναν πρώτο υπολογισμό να μιλάει για αυξήσεις μεταξύ 15% και 20%.

Για τις αυξήσεις θα ληφθεί υπόψη ηπαλαιότα του οχήματος, το προφίλ του κάθε οδηγού, τα τροχαία τα οποία έχει προκαλέσει και την περιοχή που κατοικεί και κινείται.
Η μόνη ελπίδα που έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτου είναι ο ανταγωνισμός να κρατήσει σε χαμηλότερα επίπεδα τις αυξήσεις και τουλάχιστον για αρχή αυτές να μην ξεπεράσουν κατά πολύ το 10%.

Τέλος ερευνήστε εάν εμπίπτετε σε κάποια κατηγορία εκπτώσεων, διότι πολλές ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις έως και 30% στις ασφάλειες αυτοκινήτου για άνεργους, ενστόλους, δημόσιους υπαλλήλους, έκπτωσή λόγω ηλικίας.

Διαβάστε, επίσης:Η κίνηση στους αττικούς δρόμους