Αυτοί είναι οι ληστές των φορτηγών – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία τους (Εικόνες)

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και τις φωτογραφίες δέκα μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε αρπαγές, ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων που μετέφεραν εμπορεύματα εταιρειών και εξαρθρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας τελεσθείσας από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τελεσμένη και σε απόπειρα, της αρπαγής κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της απάτης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, του εμπρησμού κατ’ εξακολούθηση και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Πώς δρούσε η σπείρα

Οι δράστες εντόπιζαν τα σημεία που σταθμεύουν οδηγοί φορτηγών που εκτελούν δρομολόγια μεταφέροντας διάφορα εμπορεύματα. Στη συνέχεια, κατόπτευαν τους χώρους για την ανεύρεση στόχων και αφού έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά και εκτιμούσαν το περιεχόμενο και την αξία των εμπορευμάτων, προέβαιναν αναλόγως στην αφαίρεση των αντικειμένων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δράστες αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με τη χρήση σωματικής βίας τους μετέφεραν μαζί με τα εμπορεύματα του φορτηγού, σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο.

Στο χώρο αυτό αποσπούσαν τα επικαθήμενα οχήματα από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τους παθόντες με τους τράκτορες σε ερημικές τοποθεσίες (κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας), όπου και τους εγκατέλειπαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι μετά τη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών, φρόντιζαν να καταστρέφουν τυχόν ίχνη και βιολογικό υλικό (σ.σ. τους σκέπαζαν με κουβέρτες και στη συνέχεια τις έκαιγαν για να μην αφήσουν ίχνη).

Ταυτόχρονα, οι συνεργοί τους προέβαιναν στην εκφόρτωση του επικαθήμενου και στη μεταφορά και αποθήκευση των προϊόντων σε άλλους χώρους. Παράλληλα, το άδειο επικαθήμενο το μετέφεραν είτε σε άλλο σημείο όπου το εγκατέλειπαν, είτε σε διαφορετικό χώρο, όπου προέβαιναν στη διάλυσή του για ανταλλακτικά».

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών της σπείρας:

Στεφανίδης Θεόφιλος του Ιωάννη και της Ευθυμίας, γεννηθείς στις 4-7-1983 στο Καζακστάν

Ξανθόπουλος Παναγιώτης του Αλεξάνδρου και της Αναστασίας, γεννηθείς στις 21-8-1986 στο Καζακστάν

Αποστολίδης Βαλέριος του Γιούρι και της Χρυσούλας, γεννηθείς στις 19-2-1980 στο Ουζμπεκιστάν

Σαπλαχίδης Γεώργιος του Παύλου και της Γκαλίνας, γεννηθείς στις 3-4-1990 στο Καζακστάν

Μουργκουλιάνης Αλέξανδρος του Εδουάρδου και της Ελένης, γεννηθείς στις 10-11-1994 στην Αθήνα

Βασιλειάδης Αναστάσιος του Ιωάννη και της Ναντέζντα, γεννηθείς στις 22-05-1987 στη Ρωσία

Πετρίδης Χαράλαμπος του Ιωάννη και της Βέρας, γεννηθείς στις 31-8-1976 στο Καζακστάν

Ελευθεριάδης Θεόδωρος του Αρχιλέα και της Ελένης, γεννηθείς στις 30-3-1988 στο Καζακστάν

Στεφανίδης Ιωάννης του Νικολάου και της Ελένης, γεννηθείς στις 15-6-1987 στο Καζακστάν

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Ελένης, γεννηθείς στις 17-12-1988 στο Καζακστάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε μήνες φυλάκιση για ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

Στον εισαγγελέα ο Ριχάρδος – Δείτε εικόνες από την μεταφορά του

Συνελήφθη ο 28χρονος που παρίστανε τον σωματοφύλακα του Τσίπρα