Εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα των εμβολίων από τον ΦΣΘ

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, με θέμα «Εμβολιάσου! Προστάτευσε τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, την κοινωνία!», πραγματοποιεί σήμερα 10 Νοεμβρίου, (10.00-15.00), στη συμβολή της Αριστοτέλους με την οδό Μητροπόλεως, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Η εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών του ΦΣΘ για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και στόχος της είναι να φτάσει στους πολίτες το μήνυμα, ότι ο εμβολιασμός αφορά όλους και όχι μόνο τα παιδιά και όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και ότι χάρη στον έγκαιρο εμβολιασμό προλαμβάνονται επιδημίες που μπορεί να είναι απειλητικές για την ίδια τη ζωή.

«Το χρονικό διάστημα που διανύουμε, τα πιο δημοφιλή εμβόλια είναι αυτά για τη γρίπη, την πνευμονία, τον έρπητα ζωστήρα και σε ορισμένες περιπτώσεις και για την ηπατίτιδα. Κυρίως τα κάνουν ηλικιωμένα άτομα. Η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας δεν είναι επαρκής εξαιτίας και της ελλιπούς ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και του αντιεμβολιαστικού κινήματος, που ενισχύεται και στην Ελλάδα. Οι γονείς που επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους οφείλουν να γνωρίζουν ότι συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου μετάδοσης διαφόρων νοσημάτων, όπως για παράδειγμα η ιλαρά», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης.

Παράλληλα τονίζει ότι «ο ΦΣΘ επιχειρεί, μέσα από τις δράσεις που διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να καλύπτει το κενό ενημέρωσης που υπάρχει για σοβαρά ζητήματα υγείας. Αυτό πράττει και τώρα με την εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. Άλλωστε, το φαρμακείο είναι το πρώτο σημείο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο φαρμακοποιός η βασική πηγή πληροφόρησης των πολιτών για τα εμβόλια και την αναγκαιότητά τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σκεπτική» η Ευρώπη απέναντι στους εμβολιασμούς – Τι γίνεται στην Ελλάδα

Τα πολυανθεκτικά βακτήρια υπεύθυνα για 33.000 θανάτους στην Ευρώπη το 2015

Σοκ! Κινδυνεύουν 350.000 ελληνόπουλα ηλικίας 15 μηνών έως 4 ετών από την Ιλαρά – Δεν έχουν εμβολιαστεί