Η Ιβάνκα Τραμπ χρησιμοποιούσε προσωπικό e-mail για κυβερνητικές υποθέσεις

Ένα δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Τραμπ πάντως διαβεβαίωσε ότι αν και πράγματι χρησιμοποίησε τον ιδιωτικό της λογαριασμό, κανένα από τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε η σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας δεν περιείχε εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες.

Η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, ενδέχεται να παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και κανονισμούς που ισχύουν για τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης χρησιμοποιώντας τον ιδιωτικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον συντονισμό κυβερνητικών υποθέσεων, έγραψε η εφημερίδα The Washington Post τη Δευτέρα.

Ένα δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Τραμπ πάντως διαβεβαίωσε ότι αν και πράγματι χρησιμοποίησε τον ιδιωτικό της λογαριασμό, κανένα από τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε η σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας δεν περιείχε εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες και τα περισσότερα σχετίζονταν με ζητήματα προγραμματισμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Post».

Η χρήση του προσωπικού της λογαριασμού τερματίστηκε από πλευράς της όταν ενημερώθηκε για τους κανονισμούς που ισχύουν, κατά το ίδιο δικηγορικό γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτούσε ασταμάτητα να οδηγηθεί στη φυλακή η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η αντίπαλός του στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου, διότι χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να χειρίζεται κυβερνητικές υποθέσεις και διότι είχε διαγράψει δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα.

Το θέμα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στην προεκλογική εκστρατεία εκείνης της χρονιάς για μήνες, εγείροντας απορίες για το πώς η Ιβάνκα Τραμπ είναι δυνατόν να αγνοούσε τους κανονισμούς.

Ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, επίσης σύμβουλος του αμερικανού προέδρου, φέρεται και αυτός να χρησιμοποιούσε για καιρό ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης:Τραμπ: Είπε στους Καλιφορνέζους να καθαρίζουν με τσουγκράνες τα δάση για να μην πιάνουν φωτιά