Η περήφανη απάντηση των μαθητών που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» (Βίντεο)

Απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν έπραξαν τίποτα το μεμπτό εκφράζουν οι μαθητές του Λυκείου στο Γέρακα, που αποβλήθηκαν από το σχολείο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων διότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και φώναξαν συνθήματα των ειδικών δυνάμεων.

Ένας εκ των έξι συνολικά μαθητών που αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ μιλώντας στο notioanatolika.gr είπε ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένη την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό μας τρέναραν όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο, οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία τάξη και είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως… πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση. Στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί τις υπερήφανες και απολύτως συγκροτημένες και αξιοπρεπείς δηλώσεις του μαθητή του 1ου ΓΕΛ Γέρακα ο οποίος μίλησε εκπροσωπώντας το σύνολο των συμμαθητών του και οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποβολή μαθητών γιατί τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» στην 28η Οκτωβρίου!

Η συγκλονιστική αλλαγή φρουράς των ευζώνων υπό το «Μακεδονία Ξακουστή» στο συλλαλητήριο (video)

«Βράζει» η Β. Ελλάδα: Και στη Δράμα συλλαλητήριο για την Μακεδονία