Κάρλος Ζέκα: «Ανατριχιάζω όταν τραγουδάω τον Εθνικό ύμνο»

Ο Κάρλος Ζέκα φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1», σε μια συνέντευξη κατά την οποία μίλησε για την Εθνική ομάδα, την καριέρα του στη Δανία, τον Σκίμπε και τον Άγγελο Αναστασιάδη. Όπως είπε για την παρουσία του στην Κοπεγχάγη «όπου και να πάμε να παίξουμε έχει πολύ κόσμο, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω πως οι Δανοί έχουν περισσότερο κόσμο από τους Έλληνες στα γήπεδα. Αυτό είναι η μεγάλη διαφορά γιατί το επίπεδο είναι το ίδιο, μπορεί και στην Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Εδώ όμως έχεις την ησυχία σου, μπορεί σε ένα παιχνίδι να μην παίξεις καλά και να σε βοηθήσουν στο επόμενο να παίξεις καλύτερα ενώ στην Ελλάδα υπάρχει πίεση».

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τραγουδάει τον Εθνικό ύμνο την ώρα της ανάκρουσής του, πριν τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Το κάνω γιατί το νιώθω και ήθελα να μάθω τον Εθνικό ύμνο της Ελλάδας. Όταν τραγουδάω τον Εθνικό ύμνο ανατριχιάζω. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα γιατί αυτά που έχω καταφέρει τα οφείλω στην Ελλάδα, ότι είμαι σαν παίκτης και σαν άνθρωπος τα οφείλω στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Έλαβα αγάπη από πολλούς Έλληνες και θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί με αγκάλιασαν από την πρώτη φορά και έχουν σεβασμό για εμένα, οπότε και εγώ θέλω να τους κάνω όλους περήφανους», απάντησε

Τι σημαίνει, λοιπόν, η Ελλάδα για εκείνον; «Είναι δύσκολο να σας πω με λόγια. Εγώ θέλω όταν τελειώσω το ποδόσφαιρο να μείνω στην Ελλάδα μόνιμα, αν και η οικογένεια μου ζει στην Πορτογαλία και τα παιδιά μου που είναι μικρά και τα επισκέπτομαι γιατί μου λείπουν. Θέλω να είμαι στην Ελλάδα όσο περισσότερο μπορώ, με κάνει χαρούμενο και περνάω πολύ καλά. Μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά μου θα μείνω μαζί τους, μετά θα πάω στην Ελλάδα μόνιμα και μακάρι να έρθουν μαζί μου».

Για την αποτυχία της Εθνικής στο Nations League ανέφερε ότι «δεν πήγαμε καλά και δεν ξέρω τον λόγο, μάλλον είδαμε τον όμιλο και τους υποτιμήσαμε. Μετά όταν καταλάβαμε ότι πρόκειται για καλές ομάδες το μετανιώσαμε, δουλέψαμε σκληρά, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Ερωτηθείς για το νέο τεχνικό της Εθνικής, Άγγελο Αναστασιάδη, απάντησε: «Θέλει να παίξουμε πιο επιθετικά, να κάνουμε παιχνίδι κατοχής και να δημιουργούμε πολλές φάσεις, αυτό μας ζήτησε και έτσι πιστεύει πως θα φέρουμε τον κόσμο στον γήπεδο. Δεν είναι ωραίο να παίζεις ένα παιχνίδι με την Εθνική και να βλέπεις λίγο κόσμο στο γήπεδο. Τους δικαιολογώ όμως γιατί δεν είναι χαρούμενοι με την εμφάνιση της ομάδας. Σίγουρα, αν δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο και παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο θα φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Ο Ζέκα, πάντως, δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση για τις κακές εμφανίσεις στο Nations League. «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, γιατί έχουμε καλούς παίκτες και ομάδα αλλά κάτι μας λείπει. Νομίζω πως ο προπονητής θα βρει αυτό που λείπει, γιατί βλέπω ότι θέλει πολύ να αλλάξει τα πράγματα, οπότε θα βρει την λύση για να γίνουμε ξανά μια μεγάλη ομάδα όπως στο παρελθόν. Πραγματικά δεν γνωρίζω το πρόβλημα, σίγουρα δεν είμαστε καλά γιατί μπορούσαμε να περάσουμε κι αυτό δείχνει κάτι. Γι΄ αυτόν το λόγο βέβαια άλλαξαν τον προπονητή, γιατί ο καινούργιος μπορεί να βρει τη λύση, μπορεί να φταίει η ψυχολογία μας».

Τελειώνοντας, είχε κι ένα μήνυμα για τον Σκίμπε: «Έφταιγε ο Σκίμπε αλλά έφταιγε και εμείς που ήμασταν μέσα. Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί εκείνος μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Εθνική Ελλάδος, ένα μεγάλο ευχαριστώ και ό,τι καλύτερο στην ζωή του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο βοηθός διαιτητής του Ελλάδα-Εσθονία υπέστη εγκεφαλικό!

Τέλος ο Σκίμπε από την Εθνική! Προπονητής αναλαμβάνει ο Άγ. Αναστασιάδης

Νέα αρχή για Ελλάδα με Αναστασιάδη απόψε με Φινλανδία στο τελευταίο της χαρτί…