«Κεραυνοί» δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης για την απόπειρα αυτοκτονίας 15χρονου

“Λίγους μήνες μετά το τραγικό περιστατικό με τον Νικόλα, άλλη μία απόπειρα αυτοκτονίας έρχεται να καταδείξει την απουσία των αρμόδιων φορέων από την σχολική κοινότητα”, τονίζεται στις δηλώσεις του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου .

“Όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να μας ενημερώσουν ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν κάνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα”.

“Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και δεν είναι άλλοι, από το Υπουργείο Παιδείας, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα λαλίστατοι για μία σειρά άλλων θεμάτων, αλλά για το συγκεκριμένο πρόβλημα σιωπούν χαρακτηριστικά” αναφέρει ο κ. Κωνσταντάτος.

“Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη μόνο για την συντήρηση των σχολικών μονάδων, και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο παιδαγωγικό έργο και στην λειτουργία του σχολείου”.

“Μέχρι στιγμής, ο Δήμος είναι ο μοναδικός θεσμικός φορέας που προσπαθεί να βοηθήσει με την διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σχετικά με την ενδοσχολική βία, χωρίς όμως να έχει την αρμοδιότητα να επέμβει στην καρδιά του προβλήματος που είναι το σχολικό περιβάλλον”, τονίζει ο δήμαρχος.

“Προσωπικά, στο πλαίσιο των θεσμικών μου καθηκόντων, όπως συναντώ τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, έτσι κάθε χρόνο, έρχομαι σε επαφή με τα 15μελή συμβούλια των Λυκείων προκειμένου να με ενημερώσουν από την πλευρά τους, για αυτά που εκείνοι θεωρούν σημαντικά προβλήματα του σχολείου και μπορώ να επιλύσω.

Δυστυχώς όμως, μέχρι στιγμής ενώ υπάρχει τεράστια συζήτηση για το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος”.

Τέλος ο κ. Κωνσταντάτος επισημαίνει ότι “από την στιγμή που οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν, ο Δήμος, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του, θα αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας να αναδειχθεί, και δημιουργηθεί ένας μηχανισμός άμεσης αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρούπολη: Διαβάστε το μήνυμα της οικογένειας Γιακουμάκη

Τραγωδία στην Γλυφάδα: Μαθήτρια βούτηξε στο κενό από ταράτσα πολυκατοικίας