Κυβερνητική σύγκρουση για τους μετανάστες και στο Βέλγιο

Για ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ και των Φλαμανδών εθνικιστών που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του, με αφορμή την υπογραφή ή όχι του Συμφώνου του ΟΗΕ για τους μετανάστες, κάνει λόγο σύσσωμος ο σημερινός βελγικός Τύπος.

Η εφημερίδα De Standaard στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο διατυπώνει την εκτίμηση ότι η διαφαινόμενη ρήξη των δύο πλευρών θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην πτώση της κυβέρνησης του Βελγίου.

Στο μάξιμουμ εκτιμά η εφημερίδα Le Soir στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο ότι βρίσκεται η ένταση στο εσωτερικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού, με τους φιλελεύθερους (MR) να υψώνουν κι άλλο τους τόνους απέναντι στους Φλαμανδούς Εθνικιστές (N-VA), απευθύνοντάς τους σαφές μήνυμα ότι ο Πρωθυπουργός και μαζί με αυτόν το MR είναι αυτοί που καθορίζουν την κυβερνητική γραμμή.

Για αδιέξοδο μεταξύ των δύο κομμάτων κάνει λόγο η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι ο Βέλγος Πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράσει ενώπιον του Κοινοβουλίου τη βούληση όλων των κομμάτων για την εξεύρεση μίας λύσης και την αποφυγή έτσι μίας πολιτικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ορμπάν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Σόρος για τους μετανάστες

Γαλλία: Προηγείται η Λεπέν, σε δημοσκόπηση, για τις ευρωεκλογές

Ο Τζορτζ Σόρος υπέρ της συμφωνίας Ελλάδος – Σκοπίων