Κύκλος σεμιναρίων «Εισαγωγή στην Παρατηρησιακή Αστρονομία» από τον ΣΕΑ

Κύκλος σεμιναρίων με τίτλο «Εισαγωγή στην Παρατηρησιακή Αστρονομία» και με δωρεάν είσοδο ξεκινάει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΑ “ο ουράνιος θόλος είναι ένα μέρος που μπορεί να προσφέρει σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση, άπειρες συγκινήσεις. Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα παρατηρείται μια αύξηση του ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που “ξεφεύγουν” από την καθημερινότητα και στρέφονται προς τον ουρανό, υποβοηθούμενες από εξοπλισμό όπως τηλεσκόπια ή φωτογραφικές μηχανές. Τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, από τους πρωτοπόρους σε αυτή την φυγή, που μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσα από απλό “αστροχάζι” είτε μέσα από πιο σύνθετες διαδικασίες, όπως η “Αστροφωτογράφηση” ή η συστηματική παρατήρηση φαινομένων του ουρανού και η εκπόνηση μελετών.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της Αστρονομίας στην Ελλάδα, ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας διοργανώνει μια σειρά παρουσιάσεων με θέμα την “Εισαγωγή στην Παρατηρησιακή Αστρονομία”. Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση που θα ξεκινήσει από τον Ήλιο μας, τους πλανήτες και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας του ηλιακού μας συστήματος, θα σας μεταφέρει σε κοντινά άστρα με πλανήτες και σε “διαστημικά νέφη” στο Γαλαξία μας, και θα σας φτάσει ως τα πέρατα του Σύμπαντος, σε μακρινούς γαλαξίες. Σε όλην αυτή την διαδρομή δεν θα ξεχάσουμε βέβαια και τον δικό μας πλανήτη, την μικρή αυτή μπλε μπάλα, τον μόνο πλανήτη με τεχνητούς δορυφόρους που ξέρουμε”.

Το αναλυτικό πρόγραμμα αλλά και την φόρμα εγγραφής για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να την δει στην ιστοσελίδα της ΣΕΑ στο hellas-astro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 90 χρόνια εορτάζει η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα

Η ιστορία των ερευνητικών θεσμών στην Ελλάδα στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Δεν είδε… εξωγήινους το αστεροσκοπείο Sunspot Solar Observatory και ανοίγει ξανά