Λίγες τρίχες μαλλιών μπορούν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία

Πολύτιμα στοιχεία για την υγεία μας μπορούν να δώσουν λίγες τρίχες από τα μαλλιά μας.

Οι τρίχες των μαλλιών μας είναι ένας σχεδόν άφθαρτος βιο-δείκτης, που μεταφέρει πολλές προσωπικές πληροφορίες σε ένα κβαντικό επιγενετικό επίπεδο. Αρκεί λοιπόν ένα μικρό δείγμα, λίγες τρίχες μας για να χαρτογραφηθούν περισσότεροι από 800 βασικοί δείκτες ευεξίας, τοξινών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κλπ.

Τα παραπάνω επισημαίνει η καρδιολόγος, διευθύντρια στη Nanomed Lifestyle Clinic και υπεύθυνη Νανοϊατρικής στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ, Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, η οποία στο πλαίσιο του 4ου Forum Υγείας, θα μιλήσει με θέμα «Νανοϊατρική και Καινοτόμες Διαγνωστικές Τεχνικές για πρόληψη και θεραπεία χρόνιων ασθενειών», το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 15.00 (αίθουσα ΥΓΕΙΑ).

“Τα στοιχεία που συλλέγονται από την τρίχα (η οποία είναι ένας ζωντανός οργανισμός) στέλνονται σε κέντρο στην Γερμανία και με την χρήση υπερυπολογιστών, οι οποίοι έχουν χαρτογραφήσει 800 δείκτες ευεξίας και υγείας, συγκρίνονται με το ιδανικό.Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος σκαναρίσματος του ανθρώπινου οργανισμού, χάρις στην επιγενετική, με στόχο να γίνουν μετρήσεις όσον αφορά, στην επίδραση, που έχουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες στο DNA μας” σημειώνει η κ. Καραγκιοζάκη.

Έτσι, όπως εξηγεί η κ. Καραγκοζάκη, τα συμπεράσματα αφορούν πάντα τον συγκεκριμένο ασθενή, ο οποίος μπορεί να είναι πχ. περισσότερο ευαίσθητος σε μια μορφή ακτινοβολίας από ό,τι σε μια άλλη (π.χ. ακτινοβολία κινητού σε σχέση με την ακτινοβολία της τηλεόρασης). Σε κάθε περίπτωση η εξέταση είναι προληπτική και με όλες τις μετρήσεις που γίνονται (πχ σε τοξίνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες), προτείνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας 90 ημερών, που ακολουθεί ο ασθενής. Το πρόγραμμα συνήθως αφορά συστάσεις στη διατροφή του, αλλά και γενικότερα στο τρόπο διαβίωσής του (lifestyle).

Σημειώνεται ότι στην Σύναξη, που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο, συμμετέχουν περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και σύνθημα “Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία”. Το πρόγραμμα των ομιλιών καλύπτει κάθε σημαντική πτυχή της σύγχρονης ιατρικής και επιστημονικής έρευνας ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν πολλά δεδομένα σχετικά με σοβαρές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις και θέματα υγείας που απασχολούν όλη την κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η μάστιγα της παχυσαρκίας

Aσφαλής η ανοσοθεραπεία για τους HIV ασθενείς με καρκίνο

Χημικές ουσίες σε συσκευασίες τροφίμων συνδέονται και με την παχυσαρκία